Що незабаром може зникнути з гаманців тернополян?

Опубліковано:
20 Листопада, 2017

Монети номіналом 1, 2, 5 та 25 копійок невдовзі можуть зникнути з обігу. Відтак ціни будуть в магазинах заокруглювати. Чому таке прийняв рішення Нацбанк зазначають, що вартість виготовлення таких монет перевищує їх номінальну вартість.

“Інші учасники готівкового обігу щорічно несуть витрати на оброблення, транспортування, зберігання цих монет. Разом із тим, монети дрібних номіналів майже не повертаються з обігу до банківської системи”, – йдеться в повідомленні НБУ.

На сьогодні в обігу перебуває 12,9 мільярдів штук монет, у тому числі номіналами 1 копійка – 2,4 мільярди штук, 2 копійки – 1,4 мільярди штук, 5 копійок – 1,9 мільярди штук, 10 копійок – 3,8 мільярди штук, 25 копійок. – 1,7 мільярди штук, 50 копійок. – 1,2 мільярди штук та 1 гривня – 0,5 мільярди штук.

У разі наявності у покупця монет дрібних номіналів він і надалі може ними розраховуватися, а у разі наявності таких монет у продавця, він може видати покупцеві решту цими номіналами

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #банк, #гроші, #монета, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: