На дорогах ожеледиця: поради патрульної поліції Тернополя

20.11.2017 14:07   Джерело: Патрульна поліція Тернополя
Опубліковано : Новини Тернопілля

Вранці на дорогах міста спостерігалася ожеледиця. Багато водіїв були цілковито не готовими до цього і не змінили на своїх автомобілях літню гуму на зимову. Через це їх позашляховики буксували на дорозі. Тож не зволікайте і підготуйте свої авто до зимового періоду.

Ось кілька порад, як рухатися на дорозі під час ожеледиці:

- Початок руху на будь-якому транспортному засобі в умовах ожеледиці має бути плавним і м’яким. Намагайтеся встановити крісло так, щоб сидіти зручно і пам’ятайте, що потрібно пристебнутися ременем безпеки.

- Рухаючись по слизькій дорозі, намагайтеся їхати з постійною швидкістю. Заздалегідь знижуйте швидкість перед поворотами і перехрестями, а також світлофорами і нерегульованими пішохідними переходами.

- Найважливіша вимога – це дотримання дистанції. Дистанція повинна бути більше, ніж у сприятливих погодних умовах. На дорозі, покритій льодом, намагайтеся рухатися по смузі з найбільш інтенсивним рухом. Адже там, де їде більшість машин, крижане покриття на дорозі тане швидше і рух там буде безпечнішим.

- Якщо вам потрібно зупинитися на зимовій дорозі, постарайтеся знайти місце без ожеледиці. Бажано не зупинятися на підйомах і спусках. Рушати з місця в таких випадках – складно і небезпечно. Перед підйомом вибирайте відповідну передачу і швидкість заздалегідь.

- Пам’ятайте: на слизькій дорозі є загроза втрати контролю над автомобілем.

- Пішоходи, не ходіть по краю проїзної частини дороги.

- Не перебігайте проїжджу частину дороги під час ожеледиці. В ожеледицю значно збільшується гальмівний шлях автомобілів і падіння перед автомобілем, що рухається, може призвести до трагічних наслідків.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Патрульна поліція Тернополя  

Коментарі