Встановлення ідивідуального опалення тернополянам обійдеться не дешево

19.11.2017 22:43   Джерело: 20 хвилин
Опубліковано : Новини Тернопілля

Нагадаємо, депутати ВР проголосували закон, згідно якого у будинках, де не менш ніж половина квартир відключена від мереж централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води, власники помешкань матимуть право перейти на індивідуальне опалення. Та все вилами по воді писано – закон ще не підписав президент. Детальніше про це читайте тут: Чи будуть тернополяни з індивідуальним опаленням, - пише 20 хвилин.

Так, хороший новий газовий котел коштує від 400 євро. Є ще котли нового покоління – конденсаційні. Вони дозволяють майже повністю отримати тепло, що міститься в димових газах, і перетворити його в корисне тепло для обігріву. Це скорочує витрати газу десь на 30%, кажуть експерти. Такий котел коштує від 800 євро, але він вигідний. 

- Ціна на встановлення індопалення залежить від можливостей клієнта та від площі квартири чи будинку, - пояснює майстер Ігор Кафтаник. - Ціна на котли теж різна: дивитись на дешевші, ніж 400 євро – не варто, кращі турбінні котли коштують 600-630 євро. Є і дешевші китайські, але вони неякісні. 

Читайте також

Чого очікують тернополяни від цього опалювального сезону?

Як розповів пан Ігор, нещодавно він встановлював індивідуальне опалення в новобудові – в сирій однокімнатній квартирі. Тут зробили теплі підлоги, встановили програматор для котла. За все це задоволення власники квартири заплатили 1400 євро. Вартість встановлення у двокімнатній чи трьохкімнатній квартирі, як пояснює чоловік, може бути дорожчою на 100-150 євро через радіатор. 

- Для встановлення індопалення потрібна повна заміна радіаторів і трубопроводів у квартирі, - пояснює майстер Богдан. - Її можна зробити внутрішнім монтажем, тобто приховати в стінах чи стяжках під час ремонту. А, якщо квартира уже з ремонтом, то все можна акуратно провести ззовні вздовж плінтуса. 

Назвати вартість своєї роботи без обладнання майстри не можуть. Кажуть, що ціна залежить від багатьох чинників.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: 20 хвилин  

Коментарі