«Жінкам Небесної Сотні» присвячується (Відео)

Опубліковано:
18 Листопада, 2017

Невблаганно минає час. Відходять у минуле події часового простору останніх років. Вони вже історія. І тільки людська пам’ять здатна берегти нашу минувшість в особливий спосіб: у стражденних серцях матерів і дружин, тих, хто не дочекався з Майдану своїх найрідніших…

Друга половина листопада – нагадування всім нам про криваві події. Після Майдану триває війна, війна на всіх рівнях, всупереч будь-якій людській логіці. Ось свіжа цитата із аналітичної статті відомого психолога Олега Покальчука: «Українське суспільство задихається, щойно народившись. Те, що свідомо чи несвідомо з ним робить нинішня влада, нагадує лоботомію минулого століття. Це нейрохірургічна операція при якій одна з часток мозку (лобна, тім’яна, скронева або потилична) висікається, або роз’єднується з іншими ділянками мозку. За тих часів це вважалося знахідкою. «Буйний» хворий (при параноїчній формі шизофренії, наприклад) ставав досить адекватним, але при цьому залишався таким собі милим напівовочем». Однак неможливо знищити духовний стержень нації, бо існують інші, незнищенні закони – вони духовні. Чимало українців не розчаровуються у ситуації сьогодення. Вони мовчки (але вперто) продовжують робити свою справу. Втім, кажучи образною мовою, стукають у серця кожного з нас творчим началом: поетичним словом або піснею. Не дають духовно заснути. Я про нашого земляка, поета-пісняра Івана Кушніра. Щойно з’явився новий відео кліп пісні, присвячений «Жінкам Небесної Сотні» (студія «Лелека»). Автор слів і музики Іван Кушнір. Режисер-постановник, монтаж – Богдан Галич, в епізодах – Мар’яна Процишин. Відео оператори: Василь Процишин, Богдан Галич. Пісню виконує тернопільська співачка Ярослава Декалюк.

Зйомки відбувалися на столичному Майдані, а також у рідній домівці світлої пам’яті Героя України Ольги Бури (с. Рипнів, Бузький р-н, Львівська обл.), де мешкає її мама Надія Григорівна Матвіїв. Пам’ятаємо.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #відео, #жінка, #небесна сотня, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: