Поліетиленовий прозорий пакет з гранульованою речовиною чорного кольору у 16-річного тернополянина під час поверхневого обшуку у знайшли нацгвардійці побачили. Перевірка неповнолітнього тривала в присутності батька. За попередніми даними – це насвай. Вміст пакетику направили на експертизу, а хлопця після документування відпустили. 

Читайте також

Підземну нарколабораторію, розміром із футбольне поле, знайшли на Тернопільщині (Відео)

Насвай – жувальна суміш з легким психотропним ефектом, до складу якої входять тютюн, вапно, курячий послід, олія, синтетичний клей. Кайф від речовини триває 5-6 хвилин. А наслідки її вживання набагато гірші – неприємний запах з рота, псування зубів, головний біль, отруєння, виразки, пухирі на губах, зміни психіки, аж до онкозахворювань. Правоохоронці кажуть, що насвай не вважається наркотиком, проте є небезпечним для здоров’я.  Кожен, хто починає з насваю, згодом може перейти до важчих наркотиків. Найчастіше насвай купують школярі. Кульки суміші закладають під нижню губу, під язик або за щоку. Проковтнуті слина чи крупинки зілля можуть викликати нудоту, блювання і пронос. Правоохоронці радять час від часу батькам перевіряти своїх дітей.

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #злочин, #кримінал, #наркотик, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: