Питання автомобілів на «євробляхах» потребує негайного врегулювання, – міністр

Арсен Аваков зазначив, що це питання потребує негайного врегулювання і вирішувати його треба не в бік жорсткої фіскальної ситуації, але не в бік "завозите всю мізерію, яка є".

17.11.2017 21:01   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков підкреслює необхідність якнайшвидшого врегулювання проблеми з автомобілями з європейської реєстрацією, тривалий час перебувають в Україні, передає Ukr.Media.

В ефірі програми "право на владу" на телеканалі "1+1" в ніч на п'ятницю міністр розповів, що нещодавно в одному з великих обласних центрів "один афроамериканець на автомобілі на латвійських номерах скоїв наїзд, кинув машину і втік". За словами А. Авакова, ніякої інформації про автомобілі немає: ні на кого він записаний, ні хто ним керував.

"Це теж система безпеки. У цьому контексті чим менше буде машин з іноземною реєстрацією "на постоянку" їздити тут, тим безпечніше для нас", - висловив переконання глава МВС.

Читайте також

В Заліщиках горів автомобіль
«Для чого «прописка» домашнім тваринам? Від цього що залежатиме субсидія?» - тернополяни
Тернополяни просять те, що давно є в Європі та великих містах України

Міністр пояснив, що коли автомобіль в'їжджає в країну тимчасово, то це не реєструється в базі даних.

"Якщо ти іноземець і заїхав в країну, проїжджаючи з Магадана в Лондон і їдеш всього шість годин, то тебе не реєструють в постійній базі... Ти просто транзитний. А якщо ти робиш вигляд, що ти приїжджаєш з Магадана в Кострому через Україну і їздиш тут шість або вісім місяців, а потім приїжджаєш і блокуєш дороги перед Верховною Радою... Як забезпечити цей процес - це питання фіскальної служби, яка повинна запропонувати відповідні механізми", - сказав міністр.

"Повинна мати місце серединка, тут повинна бути теж воля: хто-то повинен непопулярно сказати "ні", а хто-то повинен знайти баланс і цей хтось сидить в парламенті", - зазначив А. Аваков.

"Це і є мірило: коли фіскали тиснуть з одного боку, а виборець, громадськість, люди, активісти тиснуть з іншого боку! Тоді ми знайдемо баланс. А просто знищувати один одного - це неправильно", - підсумував міністр.

Він висловив переконання про неприпустимість того, що "у воюючій країні не можна зупиняти машину на іноземних номерах з незрозумілих власником за кермом".

"Як міністр внутрішніх справ я повинен забезпечити функцію безпеки, тому я і кажу, що більший контроль дасть більшу безпеку, але разом з вами я виступаю за те, щоб права не порушувалися", - додав А. Аваков.

Як повідомлялося, за даними Державної фіскальної служби, станом на 1 листопада 2017 року на території України знаходиться більше 383,3 тис. транспортних засобів з іноземною реєстрацією, в тому числі з порушенням терміну - майже 236,6 тис. автомобілів

При цьому в січні-жовтні в Україну ввезено 865 тис. авто з іноземною реєстрацією, в тому числі 681,6 тис. авто ввезено в режимі "транзиту" і майже 183,4 тис. – в режимі "тимчасового ввезення".

Кабінет міністрів України у своєму поданому в парламент 14 листопада законопроекті №7286 пропонує встановити, що особисті транспортні засоби, тимчасово ввезені в Україну більш ніж на 90 днів, протягом 10 робочих днів підлягають державній реєстрації без зміни реєстраційних документів і номерних знаків країни їх реєстрації. При цьому порядок постановки на облік таких автомобілів буде визначатися Кабінетом міністрів України.

Крім цього, авто необхідно попередньо застрахувати в Україні на час його перебування в країні. Передбачається також створення реєстру зареєстрованих авто на іноземних номерах.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі