Тягне на секс? Як розпізнати секс-аддикцію і що з нею робити

Опубліковано:
16 Листопада, 2017

Поняття сексуальної адикції розмито, її часто плутають з невеликими розладами сексуальної поведінки. І це не звичка такого плану, як алкогольна або наркотична залежність (хоч вона і створює незручності і самій людині, і оточуючим). Тому деякі експерти вважають за краще називати її компульсивною або безконтрольною сексуальною поведінкою, – пише ukr.media. Як же зрозуміти її природу і з’ясувати, що можна назвати секс-аддикцией, а що – ні?

1. Вона не завжди означає фізичну тягу до сексу

Люди з секс-аддикцией далеко не завжди прагнуть до інтиму з іншими людьми. Нерідко їм потрібні, наприклад, великі дози порнофільмів або технологічне інтимне спілкування з використанням веб-камер та чатів. Більшість аддиктов — чоловіки, і вони можуть вдаватися до своєї слабкості, навіть коли дружина перебуває вдома. Найчастіше вони втрачають сексуальний інтерес до партнера, направляючи енергію в інше русло.

2. Це не привід для хизування

Секс-аддикцию часом сприймають як модний спосіб життя. Але насправді її жертви часто відчувають провину і сором. Швидше за все, проблема залягає глибше, ніж просто бажання зайнятися сексом або подивитися фільм для дорослих. Адикція часто йде рука об руку з депресією або біполярним розладом.

3. Боротися з нею важко

Підсвідомий сором допомагає маскувати секс-аддикцию навіть у тривалих відносинах, партнер може роками не помічати, що щось не так. Жертва адикції намагається приховати всі сліди, щоб нікого не образити і не бути звинуваченою суспільством.

Ось деякі ознаки цього стану: відчуття розірваного зв’язку під час сексу, а то й відмова від сексу взагалі, спроби зрад або реальні зради. Наприклад, людину, яка дуже прив’язана до порнофільмів, може цікавити груповий секс, а того, хто хотів би переспати з незнайомою людиною, — випадкові зв’язки без зобов’язань.

З часом ситуація погіршується, симптоми стають все більш помітними. Нерідко аддикти трапляються на брехні, зраді або витраті грошей на свої захоплення.

4. Чи можна вилікувати?

Зараз, оскільки секс-адикція не знаходиться в списку психічних розладів, адекватних способів позбавлення від неї немає. Бувають спроби вилікувати її шляхом ізоляції від світу і джерела пороку, як у випадку з алкоголізмом або наркоманією, але значущих поліпшень це не дає. Корисно звернутися до сексопатолога, щоб усвідомити проблему і нюанси своєї сексуальності і привести їх у відповідність з нормальними цінностями і бажаннями. Абстиненція, тобто повна заборона «плоду», непродуктивна, а ось пошуки іншого виходу для сексуальної енергії можуть увінчатися успіхом.

5. Як допомогти партнеру?

При зіткненні з такою ситуацією не потрібно дратуватися або кидатися звинуваченнями. Найкраще вислухати і проявити участь. Звичайно, якщо справа дійшла до зради, досить складно зберегти самовладання. Але заганяти партнера в кут безглуздо, адже проблема — в голові, і саме з цього варто почати терапію.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #інтим, #секс
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: