Тернопіль: тварини, яких продають «під банком», масово вмирають, випадків десятки (Фото, Відео)

Опубліковано:
16 Листопада, 2017

Торгівля тваринами біля «Збруча» в Тернополі процвітає роками. Ринок несанкціонований, працюють продавці без документів, а пухнастики, які куплені там, в більшості заражені чумкою. Журналісти застали сьогодні кількох продавчинь. Пропонують котів, собак, гризунів. На вулиці +2, тварини, яких насипом помістили в клітки, трусяться і туляться. Ходять «в туалет» один на одного, – пише Доба.

Продавчині стоять під будівлею банку, а торгують з приватного подвір’я. На запитання журналістів не відповідають. Спершу вдають, що не помічають камер, через кілька хвилин після того, як почули намір викликати поліцію, збираються, тварин починають виносити. Торгівлю помалу згортають.

Кошенят по десять у клітках, помітно, що вони від різних мам. В деяких тваринок закислі очі, дехто нявчить. У пачці — насипом маленькі цуценята, деякі лежать взагалі нерухомо.

— Гляньте, та он там вже мертві, — помічає оператор.

Продавчиня заглядає коробку, поспіхом накриває і забирає геть. Час від часу зупиняються перехожі, цікавляться цінами на тварин, не підозрюючи, що всі вони, швидше за все, вже інфіковані і помруть через кілька днів.

Тернополяни в соціальних мережах діляться історіями: купили в тому місці хворих тварин, а потім пухнастики помирали в муках. Деяких вдається врятувати. У собак переважно парвовірусний ентерит, у котів – панлейкопенія, в народі — “котяча чумка”, від якої вилікувати кількамісячних тварин майже неможливо. За кілька днів авторці цього матеріалу вдалось зібрати десятки подібних історій різних людей, об’єднує їх одне: тварин купували на стихійному ринку, через кілька днів вони померли. Нижче додаємо скріни коментарів.

Зараз за «бізнесменів» взялись громадські активісти та журналісти, тож незабаром свіжі деталі цієї справи.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ринок, #тварина, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: