100-річчя відродження Української автокефальної православної церкви відзначили на Тернопільщині (Фото)

Опубліковано:
13 Листопада, 2017

Урочистості з нагоди відзначення 100-річчя початку відродження Української автокефальної православної церкви відзначили на Тернопільщині святковим концертом. На святкування з цієї нагоди до обласної філармонії приїхав митрополит УАПЦ Макарій, прибув також собор єпископів, духовенство. Привітати з такою визначною подією прийшли також голова Тернопільської ОДА Степан Барна, заступник голови Тернопільської обласної ради Любомир Крупа та мер міста Тернопіль Сергій Надал.

null

Як наголосив під час вітального слова очільник Тернопільщини Степан Барна, відповідно до Указу Президента України Петра Порошенка 2017 рік ми проводимо в рамках відзначення 100-річчя української революції. Елементом ж відродження української державності у 1917 році було відродження української церкви. Саме з цього та з формування української автокефальної церкви, як вважає Степан Барна, розпочався процес духовного відродження України.

null

Цей процес, як він зауважив, відбувався у досить цікавих умовах. Тоді на елементарному рівні відбувся єпархіальний з’їзд, котрий дав поштовх до створення автокефальної церкви. Але є цікавий факт, що сама церква відроджувалася не тільки тому, що там було потужне духовенство, а й тому, що серед духовенства були вояки Української Народної Республіки. І це призвело до цікавого симбіозу духовного середовища з громадським.

«Сьогодні змінилися лише обставини. Ворог у нас один. Так як колись в умовах української революції, тепер, він також намагається знищити українську помісну церкву на Сході України. Тому наше завдання, об’єднуючи всі українські церкви на території Тернопільської області та України, відродити ідею єдиної помісної церкви», – наголосив голова ОДА.

null

 

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #барна, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільська ОДА, #тернопільські новини, #церква, #ювілей
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: