На Тернопільщині розширюють лікувальний корпус для реабілітації учасників АТО (Фото)

Опубліковано:
11 Листопада, 2017

Обласний наркологічний диспансер, який функціонує в Тернопільській області, обслуговує не тільки людей, котрі потребують цього, а й безпосередньо предметом окремої уваги є реабілітація учасників бойових дій, учасників АТО та демобілізованих бійців. Про це зазначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час огляду проведення реконструкції лікувального корпусу №2 КУТОР «Тернопільський обласний наркологічний диспансер». Реконструкція корпусу здійснюється за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку.

«Для нас важливо забезпечити повноцінне функціонування закладу, створити комфортні умови не тільки з точки зору перебування бійців, а й відповідно здійснити технічне переоснащення закладу. Саме тому, ми поставили собі за мету цього року розпочати реконструкцію корпусу. Наразі головне завдання – це прибудова третього поверху, що дасть можливість розгорнути додаткових 30 ліжко-місць для учасників АТО», – поінформував Степан Барна.

При цьому він наголосив, що не менш важливим є питання – прибудови приймального відділення. Загальна вартість проекту складатиме майже 11 млн. грн., понад 8 мільйонів з яких виділено з Державного фонду регіонального розвитку.

«Дуже важливо, що до цього процесу долучається також Тернопільська обласна рада. Цього потребують учасники АТО, і з цього приводу звертаються безпосередньо спілки учасників антитерористичної операції, які потребують відповідних умов. Тому працюємо над тим, щоб наші воїни почувалися впевнено та комфортно», – підкреслив Степан Барна.

Принагідно, головний лікар наркологічного диспансеру Василь Галанов поінформував, що відділення для реабілітації демобілізованих та учасників АТО створили два роки тому. В його структурі відкрито 30 ліжок. На сьогоднішній день перебувають на реабілітації 4 особи, які проходять курс медичного лікування з подальшою реабілітацією. Загалом за 2016 рік, як повідомив Василь Галанов, пролікували 175 осіб. За десять місяців 2017 року лікування отримали уже понад 160 осіб. 

null

 

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #барна, #військовий, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #реабілітація, #тернопіль, #тернопільська ОДА, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: