На Тернопільщині СБУ припинила незаконний видобуток корисних копалин

Служба безпеки України спільно з поліцією та державною екологічною інспекцією викрила та припинила незаконний видобуток корисних копалин на території Збаразького району Тернопільської області.

Співробітники СБУ встановили, що службові особи одного з місцевих підприємств, яке спеціалізується на виробництві будматеріалів, без спеціального дозволу організували видобуток суглинку. Незаконні гірничі роботи зловмисники проводили промисловим способом із використанням важкої техніки.

null

Видобуту породу підприємство використовувало для виготовлення та подальшої реалізації будівельної цегли, уникаючи сплати до місцевого бюджету рентних платежів за користування надрами. За попередньою оцінкою експертів обсяги завданих збитків можуть перевищувати 600 тисяч гривень.

За матеріалами СБУ поліцією відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 240 (порушення правил охорони надр) Кримінального кодексу України.

Слідство триває.

null
Фото з мережі Інтернет

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області  

Коментарі