Сьогодні зранку провокатори намагались зірвати навчальний процес в Тернопільському педуніверситеті (Фото, відео)

Опубліковано:
6 Листопада, 2017

Сьогодні о 8 годині ранку невідомі особи спортивної зовнішності намагалися прорватися до головного корпусу Тернопільського національного педагогічного університету.

Їх метою був фізичний та моральний тиск на декана історичного факультету та депутата міської ради Володимира Міська. Однак свого декана захистили самі студенти-історики. Вони не піддалися на провокації, не дозволили зірвати навчальний процес та прогнали «псевдо-активістів». 

Хто такі «псевдо-активісти»

Хто ж привів тітушок до центрального входу ТНПУ та кому не догодив декан історичного факультету Володимир Місько?

Останнім часом в Тернополі активізувалася так звані «псевдо-активісти». Вони мають мало спільного з громадянським рухом, адже є професійними політиками. І цим «псевдо-активістам» треба ж за щось жити, тому вони й об’єднуються у групи і виконують різноманітні політичні та економічні замовлення. Зокрема, вони займаються так званим «громадським рекетом». Підприємці ти посадовці, які погоджувались платити «активістам» – могли спокійно працювати. Хто не погоджувався, автоматично попадав під громадський прес. «Активісти» організовують збори, пікетують органи місцевого самоврядування, організовують травлю у мережі, тиснуть на депутатів. 

Хто заплатив 10 000 за акцію «псевдо-активістів» під ТНПУ

Треба визнати, що діють вони професійно. У кожній операції є чіткий плат і чіткі виковці: є крикуни, є ті тушки, є навіть псевдовчені. І є замовники, які фінансують акції, коли «громадський рекет» не приносить достатньо коштів. 

У нашому випадку, акція перед Педуніверситетом щедро профінансована місцевою бізнес-вумен, фірма якої займається оптовим продажем матеріалів з деревини, в т.ч. і деревними пелетами. Акція обійшлась ораганізаторам не менше 10 000 гривень, які пішли на друк якісних листівок з дорогого паперу та оплату рядовим тітушкам.

Ми розуміємо, що депутат міської ради Місько перейшов дорогу цій бізнес-звумен, коли проголосував за постанову про заборону відкриття у Тернополі котелень на ВСІХ ВИДАХ  альтернативного палива до отримання дозвільних документів та екологічних висновків про їх безпечність. У свою чергу ця «псевдо-активістка» вона намагалася проштовхнути через міську раду постанову про заборону лише котелень на торфі. Проголосована депутатами постава міської ради про заборону котелень на УСІХ видах альтернативного палива різко б’є по її деревному бізнесі. А тут на тобі. 

Тому й почали «псевдо-активісти» травлю депутатів, які проголосували за постанову про заборону УСІХ котелень на альтернативі.

Першим вони взялися за Володимира Міська. Але очевидно буде й продовження, якщо їх не зупинить громада та правоохоронці.  

Як відрізнити «псевдо-активіста» від громадського активіста

Головна відмінність між «псевдо- активістами» та громадськими активістами у тому, що другі ніколи не будуть шантажувати, тиснути та фізично впливати на представника своєї громади. Вони захисники громади, а не агресори. Вони ніколи не водять зі собою спортивних тітушок з кастетами у кишенях. Тому тернопільські «псевдо-активісти» не мають жодного стосунку до громадського руху. Це «вовки» у «громадській шкірі», які шантажують та залякують тернополян. 

Тому й реакція на їх дії має бути така, як у студентів-істориків з ТНПУ – «геть псевдо-активісти». На відео можемо побачити хто ж є цими «псевдо-активістами».

23316660 2047143535517478 6531193902734635750 n

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #активісти, #акція, #місько, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #педагогічний, #протест, #псевдо, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: