У найкращій ОТГ Тернопільщини створюють нові проекти малого бізнесу

Опубліковано:
6 Листопада, 2017

Заходи стимулювання розвитку підприємництва на місцевому рівні обговорили на конференції «Підтримуємо підприємництво – розбудовуємо громаду», яка відбулася у Тернополі 3 листопада. Захід провели за підтримки Фонду Східна Європа та Програми USAID ЛЕВ «Лідерство в економічному врядуванні». Пілотною громадою для реалізації таких заходів співпраці бізнесу та місцевої влади стала Вишнівецька ОТГ, – пише Терен.

– Ми працюємо над заснуванням у громадах осередків Ради підприємців, – зазначила голова ГО «Центр регіонального розвитку та права» Лариса Римар. – Таким чином сприяємо розвитку малого бізнесу на місцях. У проекті, який втілюємо у рамках ЛЕВ «Лідерство в економічному врядуванні», бере участь Вишнівецька ОТГ, яка ввійшла у число найкращих у Україні.  Шляхом реалізації запланованих проектів плануємо збільшити надходження в громаду у 2018 році на 15-20 млн грн.  Також працюватимемо над збільшенням робочих місць. У перспективі співпрацюватимемо також і з іншими ОТГ в області.

Як зазначив голова Ради підприємців Тернопільської області Володимир Гевко, проблеми розвитку бізнесу на місцях вдається вирішувати. В ОТГ представники Ради допомагають активним жителям відстоювати свої права та реалізовувати проекти. До прикладу у Вишнівецькій ОТГ планують відкрити найближчим часом бджолиний кооператив.

– Ми маємо на сьогодні можливості створювати проекти і реалізовувати їх, – зауважив голова Ради підприємців при Вишнівецькій селищній раді Михайло Борсук. – Звичайно, для цього потрібно багато вчитись. Тому беремо участь у заходах, які дозволяють здобувати нові знання і підвищити рівень освіченості.

Щоб дати можливість повноцінно розвиватись малому бізнесу в громадах області, потрібно запровадити на законодавчому рівні єдині відрахування за користування землею, а також провести інвентаризацію землі та впровадити систему регулювання державою цін на сільськогосподарську продукцію, вважає голова Бережанської районної партійної організації Аграрної партії Ярослав Дрюченко.

– Головною проблемою є те, що платити податки у нас – не модно, – розповів Ярослав Дрюченко. – На законодавчому рівні потрібно встановити єдине відрахування з гектара землі.  Адже саме земельний податок визначає основний дохід села. Також не проведена інвентаризація землі, водних ресурсів і лісових масивів, що дозволяє проводити приховані схеми на місцях. Окрім того, варто звернути увагу на регулювання цін на сільськогосподарську продукцію. Адже власники кооперативів в громадах очікують відповідної віддачі.  А коли ціни на продукцію раптово падають, це не сприяє розвитку малого бізнесу.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #громада, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ОТГ, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: