На Тернопіллі стартували перші виплати за зекономлені субсидії

Опубліковано:
6 Листопада, 2017

Монетизація субсидій в дії. На Тернопільщині, як і по всій Україні, 2 листопада розпочався процес виплат за зекономлені субсидії. За словами українського Прем’єр-міністра, усі українці, які написали відповідні заяви на повернення, вже за наступні півтора тижні отримають свої виплати, – пише Тернополяни.

“Восени ми обіцяли українцям грошову компенсацію за ведення в опалювальний сезон розумного енергоспоживання. Протягом тижня-півтора всі субсидіанти, які оформили заяви на монетизацію залишків зекономлених минулої зими субсидій, отримають чесно “зароблені” гроші”, – написав Гройсман на своїй сторінці в Facebook та зазначив, що цей проект матиме продовження і 2018 року.

Читайте також

«Для чого «прописка» домашнім тваринам? Від цього що залежатиме субсидія?» – тернополяни
Чого власникам субсидій не варто боятися?
На Тернопільщині шахраї найчастіше обкрадають людей похилого віку

Спочатку подати заяви на виплату компенсацій за економію субсидій можна було до 1 вересня, але Кабмін подовжив цей термін на 2 місяці – до 1 листопада 2017 р уряді зазначають, що в наступному році монетизація субсидій продовжиться, тільки трохи за зміненим механізмом, який може з’явитися вже з 1 січня 2018 р.

– Головною проблемою нинішньої системи монетизації є відсутність реального обліку споживання житлово-комунальних послуг населенням, – зазначає віце-прем’єр-міністр Павло Розенко.

Тим часом Мінфін пропонує низку змін, однією з яких є нарахування субсидій за фактичним обсягом спожитих послуг, а не за соціальними нормами. Зараз триває обговорення цього проекту, а для того, щоб він набув чинності, його має схвалити уряд.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #виплата, #гроші, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #розенко, #субсидія, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: