Тернопільські призовники мають з’явитися до військкоматів, не чекаючи повістки

Опубліковано:
4 Листопада, 2017

На Тернопільщині триває осінній призов на строкову військову службу до лав Збройних Сил та інших військових формувань України, який розпочався 1 жовтня. Тим часом, в ЗСУ кажуть, що призовники взагалі не мають чекати повісти, а йти до військкомату самостійно, – пише Тернополяни.

Відповідно до чинного законодавства, громадяни, які досягли призовного віку, зобов’язані прийти до військкомату без повістки. Про це на брифінгу наголосив начальник відділу комплектування і призову — заступник начальника управління призову та комплектування Головного управління персоналу Генерального штабу ЗС України полковник Валерій Дендебера.

Читайте також

На Тернопільщині розшукують аж 300 чоловіків
На Тернопільщині стартував осінній призов. Кого не візьмуть до армії?

“Закон України “Про військовий обов’язок і військову службу” зобов’язує призовників після набрання чинності Указу Президента України про проведення чергового призову та після надходження повістки районного (міського) військового комісаріату прибути до призовної дільниці для проходження призовної комісії. Прибути потрібно у строк, зазначений в повістці. У разі якщо за будь-яких обставин повістка не надійшла, громадяни призовного віку зобов’язані з’явитися до призовної дільниці в десятиденний термін з дня початку чергового призову”, – сказав Дендебера.

За його словами, в статті 17-й Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” зазначено 33 причини, за яких призовна комісія може надати громадянинові відстрочку від призову. Дендебера нагадав, що за порушення правил військового обліку, неявку за викликом на призовну комісію або військового комісаріату без поважних причин рішенням призовної комісії громадяни притягуються до адміністративної або, за ухилення від призову на строкову військову службу, до кримінальної відповідальності згідно із законодавством.

Нагадаємо, що виклику на Тернопільщині підлягає 21 000 осіб. Із них відправити на службу мають 300 призовників.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #армія, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #повістка, #призов, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: