Близько мільйона тонн цукрових буряків зібрали на Тернопіллі

Опубліковано:
4 Листопада, 2017

Близько мільйона тонн цукрових буряків зібрали на Тернопіллі, це майже вдвічі більше, як торік. Загалом в області їх накопали уже на площі понад 16 тисяч гектарів, а це 57% до посіяних площ. Середня врожайність цукристих становить більше 556 ц/га, що майже на 150 ц/га більше, ніж це було у 2016-му.

Читайте також

Цукор на Тернопільщині не подорожчає

Найкраще впоралися зі збором цукрових буряків  сільськогосподарські підприємства Борщівського, Тернопільського та Бережанського районів – там зібрали понад 80% посіяних площ цукрових буряків. Найгірші показники наразі у Заліщицькому – (9,2%), Кременецькому – 15,5% та Шумському районах –19,3%.

Аграрії Гусятинського та Тернопільського районів з кожного гектара накопали по 600 центнерів цукрових буряків, 590 ц/га – Чортківського району, 562,8 ц/га – Теребовлянського  району. До слова, сільгосппідприємствам Бережанського, Підгаєцького та Шумського районів кожен гектар цукрових буряків дає по 450 центнерів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бур'як, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #урожай, #цукор
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: