У Тернополі обвалився асфальт і відкрилося підземне приміщення (Фото)

Опубліковано:
2 Листопада, 2017

У Тернополі в проваллі, яке утворилося на щойно відремонтованому тротуарі, знайшли склепіння старовинної споруди, – пише ZiK.

Читайте також

Зваба для туристів: у Тернополі відкривають для відвідувачів підземні ходи

Про це повідомив на своїй сторінці у фейсбуці учасник дослідження підземель міста, голова ГО City Project Андрій Кір.
Історичні підземні будівлі внесли свої корективи в реконструкцію вул. Танцорова, 22. У суботу в дворі будинку просів ґрунт. Через дощову погоду провалля збільшилося та відкрилася верхівка склепіння на глибині близько 2 м.
У цьому районі розташовувалися дві знакові для розвитку Тернополя споруди, зазначають дослідники. Це – заїжджий двір при Львівській брамі та старий храм св. Івана Хрестителя, заснований у 1550 і знищений у 1675 роках.
«За словами архітектора Юрія Вербовецького, споруда за характером матеріалів та кладки дуже стара. Швидше за все, це не могло бути погребом звичайного пересічного мешканця. Об’єкт більше характерний для сакральних споруд чи таких, які будували заможні люди», – зазначає Андрій Кір.

У Тернополі обвалився асфальт і відкрилося підземне приміщення
Під час земляних робіт виявили підземне приміщення розміром приблизно 5 на 3,5 м, викладене з пісковику. Однак, для чого слугувала споруда і яким століттям датується, містяни не зможуть – провалля, а з ним і залишки старовини, ліквідували комунальники.
 
Активісти нарікають на те, що не встигли здійснити фаховий аналіз знахідки.
«І найприкріше… У Тернополі відсутні археологія та зацікавлення в збереженні чи хоча б дослідженні своєї історії. Звичайно, я розумію, що з того нереально би було створити туристичний об’єкт і під екскаватор ніхто б не лягав, щоб у людей перед входом в під’їзд залишали котлован глибиною 4 метри. Але фахово оглянути, зафіксувати, проаналізувати, дослідити той об’єкт варто було б», – пише Андрій Кір.

null

Фото з мережі Інтернет

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #підземелля, #провалля, #тернопіль, #тернопільські новини, #хід
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: