Етногалерея «Спадок» запрошує юних тернополянок на дівочі посиденьки

Опубліковано:
31 Жовтня, 2017

У Тернополі етногалерея родини Демкур «Спалок» (ТВЦ «Атріум) за рік часу своєї діяльності перетворилася на своєрідний центр цікавих заходів і самобутньої української культури. 3 листопада сюди запрошує на дівочі посиденьки харизматична авторка Ярина Винницька, яка розповість про неймовірну розкіш традиційного вбрання і навчить дітей відрізняти борщівську сорочку від поліської, гуцульські запаски від полтавської плахти, впізнавати баламути, дукачі, зґарди.

І, можливо, тоді хтось з дівчаток захоче стати королівною у сорочці з домотканого полотна. Гостя Проведе вікторину,з сюрпризами та дарунками. Як наголошують автори арт-буку :«Дівчатка часто одержимі архетипом «принцеса-наречена» – змалечку приміряють мамині шпильки і прикраси. Сьогодні у їхніх мріях домінують пишні сукні зі стразами та діамантові тіари. А ми б хотіли дослідити – чи можна стати принцесою у сорочці з домотканого полотна? Адже вишиті сорочки на весь рукав, ткані шовком плахти, золоті дукачі і срібні салби – все це вражає не менше за сукні з криноліном».

Під час дівочих посиденьок ми зануримося у неймовірну красу речей, пірнемо у бабусину скриню скарбів, де віками збиралося придане, пізнаємо красу та магію автентичного весільного вбрання, співу, обрядів і намагатимемося змінити своє уявлення про українське традиційне мистецтво. У програмі багато цікавинок, сюрпризів, дитяча вікторина з призами.

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #галерея, #Демкура, #дівчата, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #посиденьки, #спадок, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: