Тернопільські медики відмовили у допомозі вагітній переселенці

Опубліковано:
30 Жовтня, 2017

Тернопільські медики відмовили у наданні допомоги переселенці з Криму. У Світлани Калашнікової раптово піднялася температура і тиск. Жінка звернулася в амбулаторію біля дому. Проте, замість надання безкоштовного медогляду місцеві лікарі попросили за цю послугу оплатити. Мовляв, згідно постанови міськради, безкоштовні дослідження у комунальних медзакладах надають лише тернополянам, – пише МедіаТОР.

Медики продовжували вимагати у жінки продемонструвати прописку в паспорті. А також й гроші за медогляд, незважаючи на те, що самопочуття Світлани погіршувалось.

Читайте також

На Лановеччині спалах вірусу Коксакі, але лікарі швидкої не поспішають їхати на виклики
«Диво, що не втратила ногу», – про чудесне видужання Людмили Йонги з Лановеччини
На Лановеччині у 20 дітей виявили важку недугу – лікарі шокують бездіяльністю

Паспорт та документи пацієнтка надати відмовилася. Натомість, жінка покинула приміщення амбулаторії. Реєстратор намагалася повернути Світлану, повідомивши, що її чекає лікар. Проте, переселенка з Криму не погодилася, – повідомила сімейний лікар амбулаторії №14 Надія Кернична.

Варто зазначити, що постанова про оплату медичних послуг українцями без тернопільської прописки існує. Ухвалили її на початку червня. Вартість одного прийому сімейного лікаря для таких громадян становить 30 гривень. Згідно документу, аби користуватися медичними послугами безкоштовно, міська рада має укласти спеціальний договір з містом, де прописані переселенці.

Проте, це рішення вступить в дію лише з 2018 року. Тому, для переселенців та громадян без тернопільської прописки медичні послуги зараз є безкоштовними. Повідомляє “24 Канал”.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вагітність, #відмова, #лікарня, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: