Наша служба небезпечна і важка

28.10.2017 13:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Ірина Мадзій

Рятувальник - професія, яку ще називають есктримальною, непередбачуваною і небезпечною. Важко уявити, як би люди змогли обходитись без послуг цих відважних чоловіків, які і вогонь погасять, і життя врятують, і нададуть першу необхідну допомогу потерпілим.  Часто читаємо про різні трафунки і дивуємось, як уміло діють професіонали під час нещасних випадків.

На рахунку рятувальників 8-ї частини Борщівського районного відділу Управління ДСНС України у Тернопільській області, яке очолює полковник служби цивільного захисту Тарас Рогоза,  чимало врятованих людських життів, майна громадян, будівель. Випадки були різні: доводилось навіть тварин рятувати від загибелі. Але у цьому й уся непередбачуваність роботи: хто знає, що принесе тобі черговий  тривожний виклик?

Пожежно-рятувальна служба району може бути прикладом для собі подібних в області. Бо і колектив тут професійний, і є в наявності сучасне технічне оснащення, і друзів пожежники мають у всій Україні, за кордоном. Та й місцева влада йде назустріч побажанням рятувальників, адже значимість їхньої служби ніхто не знівелює.

Нещодавно до борщівських рятувальників у гості завітали представники з організації Червоного Хреста «Допомога східній Європі» із Королівства Нідерланди, які були приємно вражені умовами проходження служби вогнеборцями, службово-побутовими приміщеннями частини, пожежно-рятувальною технікою та оснащенням. Звичайно, проблеми є, зокрема матеріально-технічного характеру, їх колектив рятувальників обговорив із закордонними колегами, які завжди радо допомагають чим можуть.

Назустріч йдуть і місцеві депутати. У жовтні рятувальники отримали за сприяння  народних обранців такий потрібний тепловізор – прилад для проведення пошуково-рятувальних робіт у нічний час. Такому подарункові у частині дуже потішилися, адже часто рятувальникам доводиться шукати людей, що зникли чи заблукали. Приймаючи подарунок Тарас Рогоза зазначив, що лише у 2016 році працівники очолюваної ним частини тричі залучались до пошуків людей, зниклих на території району. Тож придбання тепловізора відтепер дозволить підвищити ефективність при проведенні пошуково-рятувальних робіт в нічний час: даний пристрій здатний виявляти об’єкти пошуків на відстані до 1800 м.

Такий потрібний у роботі рятувальників тепловізор придбано депутатами районної ради у рамках виконання цільової комплексної програми захисту населення і територій Борщівського району від надзвичайних ситуацій на 2014-2017 роки.

null
Фото із сайту Борщівського районного відділу Управління ДСНС України у Тернопільській області

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі