Картина Олега Шупляка тепер навіть у підручниках з інформатики

25.10.2017 20:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Катерина Богуславська

Картину відомого художника з Бережан Олега Шупляка надрукували у підручнику з інформатики для учнів 9 класів. На прикладі файлу, саме у вигляді роботи митця «Берегиня», - школярів навчають аналізувати якість зображення та обсяг файлів у кожному з форматів.

«Вправа 2. Растрові формати графічних файлів.

Читайте також

Будинок в Миколаєві оздобили малюнком відомого художника з Тернопільщини (Фото)

Завдання. Збережіть зображення БЕРЕГИНЯ (Олег Шупляк) . jpd (мал.23.8) у форматах PNG, BMP, GIF і проаналізуйте якість зображення та обсяг файлів у кожному з форматів», - йдеться у підручнику.

Як виявилось, художник не знав про те, що його картину розмістять у навчальних матеріалах для школярів. Про це довідався від племінниці. Своїм здивуванням він поділився на власний сторінці у Facebook: 

«Що, що, а от у підручнику з "Інформатики" за 9 клас аж ніяк не сподівався побачити свою роботу...  :)Племінниця, учениця 9-го класу, надіслала. Приємно, що вказали авторство (аж ДВА! рази ) ))

null
Фото з мережі Інтернет

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі