На Тернопільщині свиня загинула від небезпечного захворювання

Опубліковано:
25 Жовтня, 2017

Ветеринари зафіксували зараження і загибель свині від африканської в підсобному господарстві в селі Бариш Бучацького району. Діагноз АЧС підтверджений лабораторними дослідженнями. У вогнищах захворювання вживають заходів з локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС, – повідомляє Від Тарнополя до Тернополя.

Згідно з даними з відкритих джерел, з початку цього року в Україні зареєстровано 126 спалахів АЧС. Загалом з 2012 року і станом на 24 жовтня 2017 року на території України ветеринари зареєстрували 274 випадків АЧС в 24 областях. Уряд пропонує у 2018 році в 6 разів збільшити фінансування Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів для боротьби з небезпечними вірусними захворюваннями тварин, зокрема, африканською чумою свиней (АЧС). Таким чином, фінансування протиепізоотичних заходів в наступному році зросте до 687,2 мільйона гривень з 113,7 мільйона гривень в 2017 році. Згідно з даними голови відомства Володимира Лапи, якщо існуюча тенденція до поширення АЧС збережеться, Україна до 2020 року втратить понад 1,2 мільйона свиней, або 4 мільярди гривень, а непрямі витрати зростуть на 5-7,5 мільярда гривень. За підсумками 2017 року голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа прогнозує в Україні близько 200-250 спалахів АЧС.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #свиня, #тернопіль, #тернопільські новини, #чума
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: