Тернополяни зможуть по-новому отримати посвідчення водія

Опубліковано:
25 Жовтня, 2017

Кабінет міністрів України підтримав ініціативу Мінекономрозвитку щодо розширення переліку адміністративних послуг, які громадяни України можуть отримати в центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП), – пише Файне місто.

Як повідомили в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі, ЦНАПи тепер зможуть видавати посвідчення водія (за погодженням місцевої влади з Міністерством внутрішніх справ); проводити державну реєcтрацію (перереєстрацію, зняття з обліку) транспортних засобів (за погодженням місцевої влади з Міністерством внутрішніх справ); реєструвати акти цивільного стану (за погодженням місцевої влади з Міністерством юстиції); видавати дозвіл на застосування праці іноземців (без погодження), а також надавати послуги соціальної сфери (за пропозиції міністра соціальної політики Андрія Реви).

— Закликаю органи місцевої влади якомога швидше потурбуватися про те, щоб у ЦНАПах їхнього регіону з’явилися ці послуги. Водночас сподіваюся, що Міністерство юстиції та Міністерство внутрішніх справ безперешкодно нададуть центрам усіх регіонів можливість видавати ці документи. Ще раз наголошую: якомога більша кількість адмінпослуг має надаватися в одному місці. Люди не повинні оббивати пороги державних органів, а отримувати швидкий та доброякісний сервіс, — наголосив перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів.

Усього Мінекономрозвитку рекомендує ЦНАПам надавати 106 адміністративних послуг. Як відомо, міністерство також працює над запровадженням єдиного стандарту обслуговування в усіх центрах. До стандартів, наприклад, належить швидкість обслуговування — 15 хвилин від входу клієнта до завершення отримання послуги.

Підготувала Валентина ДЕВЛИШ

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #довідка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #посвідчення, #послуги, #тернопіль, #тернопільські новини, #ЦНАП
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

Найбільше читають: