Тернопільські лікарі єдині, які це вивчають

Опубліковано:
15 Жовтня, 2017

Перші курси мови жестів для лікарів влаштували  у Тернополі. Такий проект має на меті полегшити обслуговування у лікарнях людей з вадами розвитку мови. Наразі зголосилося дві групи охочих медиків, в аудиторії бракує місць для всіх охочих. Курси проводять ввечері після навчання та роботи, – повідомляє 24 канал.

“Я маю багато друзів із вадами слуху. І коли розповідала про цей проект, то людям дуже приємно”, – наголосила викладач мови жестів Неоніла Яценко.

Читайте також

На Лановеччині спалах вірусу Коксакі, але лікарі швидкої не поспішають їхати на виклики
«Диво, що не втратила ногу», – про чудесне видужання Людмили Йонги з Лановеччини

Зараз є безліч людей, з якими можна порозумітися тільки цієї мовою. Наприклад, особливо для медика це може виявитися це дуже важливим, тому що іноді це може врятувати навіть життя, – зазначила студентка 5 курсу ТДМУ Оксана Лабівка.

Зараз на курсах вивчають алфавіт та основні фрази. За тиждень уже перейдуть до специфічних медичних термінів. Ідею навчати лікарів жестової мови запозичили за кордоном. На Заході кожна державна установа має спеціаліста, який уміє спілкуватися жестами.

Навчання для медиків абсолютно безкоштовне, воно триватиме два місяці. Наразі на курсах набрали дві групи по 50 учнів. Та вже зараз організатори формують нові списки охочих вивчити мову жестів. Уже зголосилося більше 200 лікарів та студентів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #лікарня, #мова жестів, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: