Тернополяни місяцями чекають на біометричні паспорти. Незважаючи на завершення сезону відпусток, ажіотаж триває. На отримання термінового паспорта, який мали б виготовити за тиждень, нині треба чекати більше місяця, – пише За Збручем.

Тернополянка Ольга Баранюк три тижні тому звернулася за терміновим виготовленням біометричного паспорта. Проте документ жінка не отримала до сьогодні.

«Думала, він буде за тиждень. Так, як зазначено в умовах отримання паспорта. Але я не отримала дотепер. Хотіла їхати за кордон, думаю, доведеться відкласти поїздку, бо паспорта так і немає».

Чекати довше необхідно всім, хто звертається за оформленням біометричних документів. Ситуація зумовлена великою кількістю звернень, – пояснюють в обласній міграційній службі. Лише за вересень вони видали більше десяти тисяч біометричних паспортів, а цього року такі документи отримало понад вісімдесят тисяч краян.

«Велика кількість звернень – це одна причина затримок. А ще одне – поліграфне підприємство не встигає видруковувати паспорти. Загалом по Україні цього року було видано понад сім мільйонів біометричних паспортів. І люди подовжують активно звертатися», – пояснює головний спеціаліст із зв’язків з громадськістю та ЗМІ управління Державної міграційної служби України в області Ірина Бойко.

Жителів краю просять без нагальної потреби з виготовленням біометричних паспортів не поспішати. Також людей запевняють, що ближче до зими ажіотаж зменшиться.

Софія Романська

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ажіотаж, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #паспорт, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: