Чому «чесні» активісти та «непідкупні» депутати проти дитячого спорту у Тернополі

Опубліковано:
13 Жовтня, 2017

На днях збірна України з футболу програла у вирішальному матчі збірній Хорватії, так і не змігши потрапити на Чемпіонат світу. Колишній капітан збірної України, легендарний воротар Олександр Шовковський заявив, що ця поразка – доказ цього, що ми не входимо в еліту світового футболу. І щоб виправити ситуацію треба негайно створювати нові дитячі навчально-тренувальні бази, щоб зупинити падіння українського футболу.

Показово, що майже у той же час у Тернополі окремі депутати та так звані громадські активісти висловили проти планів створити у тернопільському парку Національного відродження нову дитячу спортивну школу.

Нагадаємо, що група ініціативних людей хоче створити соціально-спортивний центр «Вулична академія», де діти матимуть змогу займатися футболом і гандболом, при цьому жодної бюджетної гривні не буде витрачено (ні з бюджету міста, ні області, ні держави).

Соціально-спортивний центр має включати в себе ігровий майданчик розміром 42 х 22 м зі штучним покриттям та трибуною, тренажерний майданчик, допоміжні інфраструктурні приміщення (роздягальні) та спортивний хостел. На базі центру планується створення спортивного інтернату. Тобто має бути створений дійсно сучасний і передовий спортивний центр. Такої масштабної спортивної інвестиції Тернопіль ще не знав. 

Детальніше про сам проект та та про депутатів-перевертнів можна прочитати тут, а ми намагатимемось розібратись про причині чому «чесні» депутати та фейсбучні активісти виступають проти соціально-спортивного центру «Вулична академія».

null

Проект соціально-спортивного центру «Вулична академія»

Причина перша: все що краще для міста, гірше для депутата-перевертя

Перша причина – окремі депутати та активісти діють за принципом «чим гірше для міста, тим краще для мене». Вони просто критикують і виступають проти будь-яких новацій у Тернополі. Їх робота: спочатку позитивно голосувати на сесії, а потім виступати «проти»  свого ж рішення. Характерний приклад: один з депутатів міської ради Тернополя, якого нещодавно зі скандалом вигнали з фракції ВО «Свобода» у 2012 році «двома руками» проголосував за виділення території у парку під створення дитячого спортивного центру. А тепер позиціонує себе як принциповий борець проти цього центру. Тобто 2012 році, коли він був свободівцем, він підтримав цей проект, а у 2017 році, коли його з ганьбою виключили з фракції «Свобода», він виступає проти. Тут все дуже просто: депутат-зрадник намагається помститися. Йому не цікаві інтереси міста та громади, а цікава лише особиста помста.

Причина друга: «економічний рекет» 

Однак, є і інші депутати та т.з. «активісти», які підтримують його позицію. Чим вони керуються? Вони стверджують, що борються проти знищення парку Національного Відродження. Але соціально-спортивний центр зводиться позамежами парку (про що можна дізнатись тут), на бувшій ЗААСФАЛЬТОВАНІЙ ділянці, куди раніше приїжджав цирк! Більше того проект передбачає втановлення додаткової інфраструктури для відпочинку в парку. 

Ймовірно причина протестів окремих депутатів може бути дуже банальною – «економічний рекет». До останнього часу, депутати не знали, що інвестор готовий вкласти у цей спортивний значні кошти, а коли довідались про це вирішили, що він має поділитися й ними. Тобто – це банальний шантаж. 

Тому лише час покаже, чи вдасться тернопільському дитячому спорту виграти бій у вічно «голодних» депутатів та активістів. Іншими словами цирк поїхав, а клоуни залишились…

Микола Савченко

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #будова, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #парк, #сорокаліт, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: