Місцева влада і народні депутати знайшли школі мистецтв приміщення в Тернополі

Опубліковано:
10 Жовтня, 2017

Давня мрія Тернопільської школи мистецтв починає збуватися. Про краще приміщення в навчальному закладі вже близько 10 років думали як учні, так і педагоги та батьки. Нагадаємо, на початку цієї ідеї школу мистецтв хотіли перенести в стіни ЗОШ №24. Але не сталося. «Натомість на базі 24-ї створили «Школу майбутнього». Щоправда, після цього класи в такому навчальному закладі стали більш наповнені», – зізнається міський голова Тернополя 2006-2010 рр., а сьогодні народний депутат Роман Заставний.

Сьогодні ж, за його словами, обласна та міська влада Тернополя, разом із народними депутатами нашого регіону досягли порозуміння в цьому питанні – навчальний заклад поселять в одній із малоукомплектованих шкіл обласного центру. Як голова депутатської групи «Тернопільщина» Роман Заставний повідомив, узгодити всі організаційні моменти планують якнайшвидше, щоб у бюджеті-2018 виділити потрібну суму. Фінансувати школу мистецтв й далі будуть обласна і міська влада спільно.

Читайте також

Брати приклад із оперної артистки молодих тернополян закликав Роман Заставний
Нардеп з Тернопільщини запропонував, на що направити зібрані з легалізації іноземних авто гроші

«Також я проти переселення школи мистецтв за межі Тернополя, – зазначив Роман Заставний. – Тепер ми маємо втримати існуючі домовленості, і далі їх відстояти, аби потім не було політичних демаршів. Це своєрідний тест, чи здатні ми об’єднатися і працювати, а не лише протестувати».

Водночас із переселенням школи мистецтв, депутати парламентської групи «Тернопільщина» хочуть створити на її базі спортивний проект. «Оскільки не правильно зосереджувати творчих дітей тільки на мистецтві та нехтувати їхнім здоров’ям», – переконаний Роман Заставний. «То ж поєднувати художні заняття зі спортивними – важливо для міцного майбутнього покоління».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #заставний, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #школа мистецтв
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: