Любителів печер запрошують на безкоштовні навчання

Опубліковано:
9 Жовтня, 2017

Тернопільський “Клуб Спелеологів Поділля” запрошує на щорічний набір в Школу початкової спелеологічної підготовки на 2017-2018 роки. Оголошується набір молодих людей віком від 18 років. Заняття відбуватимуться за адресою м.Тернопіль, вул. Листопадова 8 (Вхід з двору (середній під’їзд)).

Заняття проводимуться щовівторка з 18.30 до 19.30 години. Навчання абсолютно безкоштовне. З приводу  додаткової інформації звертатись за тел: (067) 396-10-39-Андрій.

Читайте також

Віктор Овчарук: «Природа та історія щедро наділили Тернопільщину, це не лише подарунок, – це, насамперед, відповідальність»

Довідково:

24 березня 1960 року – дата заснування тернопільської спелеології. В цей день група із 5 тернопільських туристів під керівництвом Радзієвського Володимира Олександровича приїхала в село Кривче Борщівського району Тернопільської області, щоб потрапити в печеру Кришталева, яку довоєнні путівники на різних мовах описували як екскурсійну. Але вхід в печеру був заваленим. Цього ж дня група потрапила в свою першу печеру На Хомах. А наступного дня відкопали 2 печери, входи в які були підірвані НКВД (печери Глінка-1 та Глінка-2). Тут і заразились вірусом спелеології — пошуком печер. При дитячій туристичній станції В.Радзієвським була організована Секція спелеології, яка пізніше отримала офіційне найменування — Школа молодших інструкторів з туризму, а неофіційне — Група 49-26 (це географічна довгота та широта міста Тернополя). Також називали себе групою ПБТ (Печерні Брати Тернопільщини). На території України це була друга спелеогрупа (після Сімферопільської).

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #навчання, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #печера, #спеолог, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: