На Тернопільщині охороняють майже півтисячі видів тварин

Опубліковано:
8 Жовтня, 2017

Щорічно 4 жовтня більш ніж у 60 країнах світу відзначають екологічне свято «Всесвітній день тварин». Його мета – підвищити усвідомленість громадян у необхідності захисту довкілля і тварин, – пише Тернопіль Наживо.

За статистичними даними, щогодини на Землі безповоротно зникають три види тварин, щодня – близько 70 видів флори і фауни. Тому, біологічне різноманіття планети неухильно скорочується швидкими темпами.

У 1931 році прихильники руху захисту природи на Міжнародному конгресі у Флоренції, враховуючи сумну динаміку розвитку відносин людини і природи, ініціювали установлення щорічного Всесвітнього дня захисту тварин – 4 жовтня.

Читайте також

Тернопільські активісти піймали рибінспектора Хмельниччини на браконьєрстві (Фото)
Спіймали браконьєрів

У Тернопільській області охороняється 410 видів тварин, у тому числі птахів – 133, ссавців – 34, риб – 13, комах – 36, плазунів – 5, земноводних – 1, червів – 1.

З метою охорони, відтворення та відновлення тваринного світу, а також мисливської фауни, в області створено загальнозоологічні, гідрологічні, орнітологічні, іхтіологічні заказники. На їхніх територіях створюються умови для відтворення та охорони різноманітних видів тварин. Полювання на цих ділянках заборонено.

Виховання гуманного ставлення до тварин є важливою складовою етичного, культурного та екологічного виховання громадян.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #браконьєри, #захист, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #охорона, #тварина, #тернопіль, #тернопільські новини, #червона книга
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: