Блідою поганкою можна отруїтися, просто потримавши її в руках, – тернопільські лікарі

Опубліковано:
7 Жовтня, 2017

За словами фахівців Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України, найпоширеніший отруйний гриб на Тернопільщині – це бліда поганка (капелюшок діаметром до 10 см, шовковиста, від сіро-білого до блідо-зеленого і оливкового кольору), яку часто приймають за зелену сироїжку. На відміну від сироїжки, на ножці внизу у неї є потовщення. Тому, всі гриби потрібно збирати з ножками. Сироїжки відносяться до умовно – їстівних грибів, особливо це стосується блідо – рожевих, зелених сироїжок.

Читайте також

Трагедія на Тернопільщині – померла п’ятикласниця
На Збаращині жінка отруїлась грибами

«Бліда поганка настільки отруйний гриб, що якщо ви потримали його в руках, а після немає можливості помити їх, то ні в якому разі не можна торкатись ними до рота, носа, очей.

Підступність токсинів блідої поганки у тому, що отрута потрапивши до шлунку, протягом тривалого часу (до 3-х діб) може не викликати жодних симптомів. Основною причиною смертних випадків є, як правило, пізнє звертання за медичною допомогою у медичні заклади», – зазначає лікар з гігієни харчування Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України О. Білинська.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бліда поганка, #гриб, #гриби, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #отруїлися, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: