Колишній глава ФФУ Григорій Суркіс став фігурантом кримінальної справи

Опубліковано:
6 Жовтня, 2017

Як стало відомо, 4 жовтня Григорій Суркіс став фігурантом кримінальної справи.

Як інформує Українська правда“, Печерське в місті Києві управління Національної поліції України одержало заяву, що невстановлена ​​особа підробила офіційні документи від імені ФФУ для висунення Григорія Суркіса до Виконкому УЄФА.

При цьому Журавльов посилається на офіційний лист генерального секретаря ФФУ Юрія Запісоцького, у якому зазначено, що з 2014 року Федерація не має документів на підтвердження висунення Суркіса на посади в УЄФА.

Вказується, що документи підробив тодішній очільник Київської федерації Ігор Кочетов.

Нагадаємо, Григорій Суркіс покинув посаду президента Федерації футболу України після Євро-2012, а у травні 2013-го його обрали віце-президентом УЄФА.

Ще під час підготовки до Євро-2012, Суркіс планував отримати посаду в УЄФА і зблизився з Мішелем Платіні. Уже перебуваючи на роботі в УЄФА, Суркіс і далі підтримував Платіні.

Після звинувачення француза в корупції на виборах нового глави УЄФА Суркіс підтримував Анхеля Вільяра. Невдовзі Вільяра разом з сином заарештувала іспанська поліція – теж за підозрою в корупції.

Кримінальне провадження щодо Суркіса вже внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 358 ч. 1 Кримінального кодексу України – “Підробка документів, печаток і бланків”.

Якщо підробку буде доведено, фігурантові загрожує до трьох років позбавлення волі.

Раніше з’ясувалося, що канал «2+2», частина акцій якого належить братам Суркісам, заборгував €1,6 млн. Ідеться про борг за трансляцію єврокубків у 2013-2015 рр. У 2015-му українська сторона попросила відстрочку, посилаючись на фінансову кризу в країні. Таку можливість УЄФА надала. Одначе канал досі не віддав боргу.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кримінал, #скандал, #суркіс
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: