Згорьований тернополянин поїхав добиватися правди аж до Верховної Ради

Опубліковано:
5 Жовтня, 2017

3 жовтня у Верховній Раді  тернополянин Володимир Кулак виступав разом із народним депутатом Іриною Сусловою. Нагадаємо, пан Володимир втратив сина, за його словами, внаслідок лікарської помилки. Як розповідає батько, хлопчик влітку перебував на канікулах у бабці у селі Мазурівка Жидачівського району. Ще звечора його забрала швидка і відвезла в Жидачівську районну лікарню з сильними болями в животі. Спочатку лікарі діагностували тепловий удар, потім – харчове отруєння, гіпертонію, виразку шлунку, згодом все списували на нерви і навіть симуляцію. Батько розповідає, «коли горе-лікарі спохватились і почали збирати хворого в ОХМАТДИТ, то виявилось, що потрібно гроші на пальне для швидкої». А час ішов невблаганно… Лікарі у Львові не змогли зрозуміти, чому з яскраво вираженими симптомами кишкової непрохідності їх колеги у Жидачеві не везли дитину терміново у спеціалізовану клініку, чому не викликали спецавтомобіль і чому призначали ліки, які лише погіршували ситуацію?..

Відтак аби добитися правди і довести вину лікарів він оббиває пороги усіх можливих інстанцій.

У свою чергу, Ірина Суслова, повідомила про це на своїй сторінці у Фейсбук.

«Батьки,  які пережили найбільше лихо, що тільки можна собі уявити. Вони втратили власних дітей. Втратили через те, що лікарі не змогли чи не захотіли якісно виконати свою роботу та припустились помилки ціною в життя.

Володимир Кулак втратив 12-річного сина Романа тому, що цілий “консиліум” лікарів районної лікарні майже добу не міг ідентифікувати хворобу дитини. У Миколи Матійчука з Києва наша медицина забрала 5-річного сина Кіма. Він потрапив до приватної медустанови з гострими симптомами. За добу йому встигли поставити безліч діагнозів й жоден з них не був остаточно вірним.

Ці дві трагедії відбулись в різних куточках України. Але об’єднує їх одне – безвідповідальність винних. В райлікарні, яка лікувала Романа, медиків вирішили відправити на переатестацію. А у випадку з Кімом приватна клініка взагалі намагається уникнути будь-якої відповідальності, посилаючись на швидкоплинність хвороби дитини.

Найстрашніше, що в Україні відсутня статистика медичних помилок. І ми не знаємо скільки людей щороку стають жертвами вітчизняної медицини. Якщо у США частка медичних помилок відносно усіх випадків звернень складає 3-4%, у Великобританії – 5%, у Франції – 3%, то про Україну можна лише здогадуватися. Враховуючи загальний стан галузі, ці цифри на порядок більші.

Батьки, у яких відняли дітей, сьогодні шукають справедливості й сподіваються, що в Україні вона таки існує. Звертаюсь до Генерального прокурора, Міністра внутрішніх справ з проханням взяти справи Володимира Кулака та Миколи Матійчука під особистий контроль. Це не просто прохання, а буквально крик душі людей, які втратили найдорожче. Якщо вони не отримають адекватної реакції з боку держави на свої справедливі вимоги, це означатиме, що Україна в жодному випадку не є правовою державною, де поруч з правами людини завжди існує відповідальність, в тому числі й за лікарські помилки.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #влада, #депутат, #кулак, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: