«Автомайдан» за зміну виборчого законодавства! Хто проти?

Опубліковано:
5 Жовтня, 2017

За зміну виборчого законодавства, зняття депутатської недоторканності та створення антикорупційного суду буде боротися  «Автомайдан». Свою приналежність і обопільну підтримку акції, яка відбудеться 17 жовтня біля Верховної Ради оголосили нещодавно лідери організації.

«Всім зрозуміло, що мажоритарка, яка була реанімована Януковичем у 2011р., це зло, корінь політичної корупції в країні, адже дає можливість половині депутатів проходити до Верховної Ради завдяки скупці голосів на своїх “прикормлених” роками округах. Саме завдяки їй регіоналам вдалося на виборах у 2012-му році провести до парламенту 185 нардепів. Якби ж ті вибори відбулися суто на пропорційні основі, то вони б мали на 50(!) депутатів менше! Чому ж сьогоднішня влада не поспішає знищувати цю корумповану виборчу систему? Все просто: бо якби не мажоритарка, то в 2014-му році “Блок Петра Порошенка” отримав не 132 місця в парламенті, а менше 100!

Читайте також

Нардеп з Тернополя Роман Заставний зізнався, чи голосуватиме за судову реформу
Мітинг в Києві за спрощення розмитнення європейських автомобілів завеершився. Без сутичок не обійшлося (Відео)
Femen зустріли депутатів пікантним шоу (Відео)

Тому нам абсолютно зрозуміле небажання Порошенка і його парламентської фракції приймати закон з пропорційною виборчою системою, але настав час відповідати нарешті за свої обіцянки. Якщо ж ми зараз не змусимо нардепів запустити механізм переходу до нової виборчої системи в країні, то зробити це до наступних парламентських виборів у 2019р. просто не вистачить часу; відповідно на нас чекають чергові 5 років саботажу реальних змін в країні.

Саме тому 17-го жовтня ми приїдемо під стіни парламенту і не випустимо з нього народних депутатів до тих пір, поки вони не виконають свої ж обіцянки і не проголосують новий закон про вибори, законопроект про зняття депутатської недоторканності (№6773), який нарешті унеможливить ту кругову поруку, що всі роки Незалежності існувала в стінах парламенту, коли депутати фактично покривали один одного, захищаючи від кримінальної відповідальності за скоєні ними злочини (скасування недоторканності також було однією з вимог коаліційної угоди, підписаної в 2014р. головами депутатських фракцій) та законопроект №6011, що передбачає створення антикорупційного суду, в необхідності якого вже переконалася вся країна, бо “реформована” стара судова система так і не спромоглася до цього часу посадити жодного топ-корупціонера в країні, яка займає одні з перших місць у світі за рівнем корупції!

То що обираєш ти? Саботаж чи розвиток країни?

17-го жовтня у вас буде можливість відповісти на це питання безпосередньо народним депутатам, які від безкарності, як бачимо, почали вже забувати, що таке праведний народний гнів», – повідомили на сторінці Фейсбук.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #17 жовтня, #акція, #верховна рада, #виборче законодавство, #зміна, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: