Європол назвав кріптовалюти, які використовують кіберзлочинці

Опубліковано:
4 Жовтня, 2017

В поліції ЄС вважають, що для нелегальних угод частіше користуються Zcash, Monero і Ether, – пише dt.ua.

Поліцейська служба Європейського союзу повідомила про зростання випадків використання кріптовалют Zcash, Monero і Ether при здійсненні нелегальних угод в даркнете, повідомляє CoinDesk.

У звіті Європолу IOCTA 2017 говориться, що в “цифровому підпілля” стрімко набирають популярність різні альткоіни, включаючи Ethereum і Zcash. Окремо згадано кріптовалюта Monero (XMR), яка своєю популярністю зобов’язана “додатковим функціям безпеки і конфіденційності”.

“Транзакції не можуть бути віднесені до якого-небудь конкретного користувача/адресою. Всі використовувані в транзакції монети за замовчуванням приховані, а історії платежів залишаються конфіденційними”, – уточнили в Європолі переваги Monero.

В документі йдеться, що даркнет-платформи можуть створюватися на базі блокчейна Ethereum, а смарт-контракти можуть бути використані для оплати нелегальних товарів.

Європол не згадує яких-небудь конкретних випадків нелегального використання кріптовалюти Zcash. Але в силу конфіденційності і можливостей “приховування, як одержувача транзакції, так і суми”, серед даркнет-майданчиків спостерігається зростаючий до неї інтерес.

Відзначимо, що всупереч позиції Європолу, проект Zcash є партнером форуму The Blockchain Alliance. Однією з головних його цілей є протидія кіберзлочинності і розповсюдження шкідливого програмного забезпечення.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #злочин, #криптовалюта, #шахрай
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: