Жителі приміського села Петриків продовжують труїти тернополян (Відео)

Опубліковано:
3 Жовтня, 2017

На мікрорайоні Дружба у Тернополі дим і запах паленого. Вчергове відзначаються жителі села Петриків, що порядкотрі масово палять бадиля.

Люди не мають совісті і розуміння, а екологи і поліція не штрафують?

Читайте також

Підпалив листя? Отримав штраф!
Тернополянам нагадують: за спалювання листя – штраф
У Тернополі «Дружбу» затягнуло димом (Фото)

Адже відомо, що спалення бадиля є дуже небезпечним для людського організму. Дим від спаленого бидалля може викликати захворювання дихальних шляхів. Особливо шкідливий цей дим для хворих із легеневою патологією, яких у Тернополі є немало.

При згорянні однієї тони рослинних залишків у повітря вивільняється біля 9 кг мікрочастинок диму. До їх складу входять пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук. В тліючому без доступу кисню бадилі і листі виділяється бензопірен, що здатен викликати у людини ракові захворювання. Окрім того, з димом у повітря вивільняються діоксини – одні з найотруйніших для людини речовин.

На присадибних ділянках рослини нерідко окропляють пестицидами, які також вивільняються у повітря при згорянні листя чи трави. Найбільше пестицидів містить бадилля картоплі, яке ми так рясно окропляємо від колорадського жука.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бадилля, #вогонь, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #петриків, #спалювання, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: