Ігор Гуда: «Літні люди прагнуть бути корисними суспільству, їхній потенціал недооцінюють»

03.10.2017 11:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля
1 жовтня у всьому світі відзначють День людей похилого віку. Спершу цей день відзначали в Америці та Європі, та з дев’яностих років до них приєднався весь світ. Зокрема, Україна підтримала ініціативу міжнародної спільноти і з 1991 року. Генеральний директор будівельної компанії «Креатор-Буд», засновник фонду «Твори добро» Ігор Гуда, який неодноразово відвідував геріатричні будинки області, каже, що літні люди потребують захисту, уваги, а також їх треба залучати до суспільного життя.
 
За міжнародною класифікацією, особами похилого віку є ті, хто досягли 65 років. Прогнозують, що до 2050 року число таких людей у багатьох розвинених країнах збільшиться вдвічі, а загальна кількість у світі складе 2 мільярди осіб. Відомо, що в Україні літніх людей значно більше, ніж молоді.
 
— Ми часто говоримо про те, що молодь наше майбутнє, що слід вкладати в молодих людей і так далі. Все це правильно. Однак часто забувають і про потенціал літніх людей, а він в них величезний. У них є досвід, життєва мудрість та величезне бажання приносити користь. Наші спільні акції з геріатричним будинком у Петрикові показали, що літні люди понад усе хочуть бути корисними суспільству, вони не повинні лишатись за бортом, а жити повноцінним життям, — зазначає Ігор Гуда.
 
Нагадаємо, цього року Ігор Гуда, який неодноразово відвідував геріатричні будинки області, напередодні Великодня запропонував мешканцям Петриківського геріатричного пансіонату долучитись до випікання Великодніх пасок. На території пансіонату працює пекарня, Ігор Гуда закупив необхідні продукти та матеріали для пакування, відтак мешканці пансіонату з великою радістю та ініціативністю дружно взялись до роботи.
 
— Це був унікальний досвід. Я побачив, що ці люди з великою радістю долучились до такої важливої справи, адже вони готували паски для нужденних, для військових ветеранів, для дитячих будинків. В їхніх очах була радість, вони відчули, що корисні суспільству, — говорить Ігор Гуда.
 
Тоді акцію підтримала Тернопільсько-Зборівська архиєпархія та благословив Архиєпископ і Митрополит Василій Семенюк.
 
Ігор Гуда додає, що літнім людям потрібна й підтримка, добре слово, увага. Він неодноразово відвідує геріатричні будинки на території області, допомагає, та тішить стареньких людей гостинцями.
 
— У Міжнародний день людей похилого віку я хочу просто подякувати усім, хто зараз перебуває на схилі літ, за нелегку працю, за вільну Україну, за те, що пережили важкі часи і передали нам головні цінності. Наше завдання — берегти і шанувати вас, — додав Ігор Гуда.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі