Хрустка, свіжа, запашна книжка до кави, або Чому ми приречені на читання?

Опубліковано:
26 Вересня, 2017

З нагоди проведення у нашому місті вже VII бібліотечного фестивалю, який триватиме впродовж трьох днів (27-29 вересня), у прес-центрі Українського дому “Перемога» відбулася прес-конференція за участю начальника управління культури та мистецтв, очільника обласної організації НСПУ Олександра Смика та директора Тернопільської міської централізованої бібліотечної системи Світлани Козелко. Вони ознайомили представників місцевих ЗМІ з програмою цьогорічного Бібліофесту, який відбуватиметься під несподіваною назвою «Бібліотечний тренд Файного Міста». Кількість заходів у різних куточках нашого міста не просто вражає, а інтригує: 65 позитивних подій. Відтак, фраза  п. Олександра: «Ми приречені на читання» – не може не тішити й вже стає крилатою. Також була присутня майбутня «книжкова» модель (одна із дванадцяти) – теребовлянка Катерина Погоріла.

Урочисте відкриття розпочнеться на Театральному майдані разом із львівською письменницею Оксаною Сайко об 11.30. А вже через півгодини – на всіх чекає родзинка фесту –  «Дефіле книжкових красунь». Всі вони матимуть спеціально виготовлені до цієї події сумочки із книгами місцевих письменників. І це ще не все. Книжкові красуні подарують їх незнайомим тернопільцям (акція «Якщо ти не читаєш, тоді ми йдемо до тебе!»). Народний театр танцю «Посмішка» створить веселий настрій своїм флеш-мобом «Читати – модно. Будь в тренді!!!».

Нові книги презентуватимуть Л. Бицюра, О. Вітвіцький. Читачі зустрінуться з письменниками Олегом Германом, Марією Гуменюк, Петром Сорокою, Іриною Дем’яновою, Олександром Вільчинським та багатьма іншими.

Особисто мені припало до душі відкриття нового книжкового простору «Хрустка, свіжа, запашна книжка до кави» у французькій пекарні «Франсуа», що по вул. Руській, 32.

І головне. Нарешті через сім років до тернопільців повертається бібліотека №7 у новому сучасному форматі – УРБАН. Її відкриття відбудеться 28 вересня об 11.00.  

null

Фото: Валентина Семеняк

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бібліофест, #книга, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: