Український бойовик «Король Данило» зніматимуть і в Кременці на Тернопільщині

Опубліковано:
22 Вересня, 2017

Над зйомками історичної стрічки «Король Данило» Тараса Химича почали працювати в кінці лютого. Наразі тривають зйомки, а побачити його можна буде в травні наступного року. У зйомках «народного кіно» беруть участь тернополяни, а створюють його лише за кошти спонсорів та небайдужих до українського кінематографа, – пише Доба.

Читайте також

Проморолик Тернополя уже можна дивитися, зняли його за 84 тисячі (Відео)
Пісня тернополянина у виконанні грузинів «порвала» Інтернет (Відео)

Український режисер Тарас Химич з 2011 року мріяв зробити епос про короля Данила.  

– Коли вся Європа переживала, щоб не зникнути з лиця землі, Данило Галицький збудував державу, розширив її кордони. Як? – Побачите у фільмі. Сьогодні ми в подібній ситуації, ми звикли жалітись, переживати, але ми маємо можливість бути попереду всіх.

Фільм художній, локації використовуватимуть по всій Україні. Таким чином покажуть короля Данила не лише галицького. Адже він прагнув збудувати державу зі всієї території теперішньої України. Наразі зйомки переважно проходять на Львівщині. Однак скоро й відбуватимуться на Тернопільщині, зокрема у Кременці та в знаменитих лісах Шумська. Далі знімання в центральній Україні, на Київщині.

– У Незалежній Україні вперше у фільмі відтворюється 13 століття, про яке мало збереглося інформації та речей. На основі історичних джерел як українських, так і закордонних створюється відповідне середовище. Ми робимо декорації міста Данила, бо аналогів в Україні не знайшли, усі замки збудовані на декілька століть пізніше, — розповідає український режисер Тарас Химич.

Головний герой фільму – король Данило, роль виконує тернополянин, співак й актор Сашко Алєксєєв. Режисер Тарас Химич розповів, що Сашко показує внутрішньо, за характером, короля Данила, саме тому його так і називають «король». Сашко Алєксєєв зазначає, що саме це допомагає йому перевтілюватися та переживати роль.

– Багато людей на вулиці не впізнають через бороду. У фільмі найбільше вражають бойові сцени. Баталії на горі Боні відбувалися за участю тернопільських спортсменів і каскадерів. Цей фільм стане проривом, ми можемо сьогодні підтримати українське й завадити інформаційній війні, — каже виконавець головної ролі Сашко Алєксєєв.

Музику до фільму створює тернопільський композитор Андрій Підлужний. Заплановано 45 мелодій та шість пісень до фільму. Першу звукову доріжку «На віки» представлено на початку липня. Відео до пісні знімали в Кременці на Замковій горі. Андрій Підлужний каже, що йому вдвічі «повезло», бо створює музику Середньовіччя.

Кошторис фільму чотири мільйони гривень, які збирають Спільнокоштом на платформі «Na-Starte» з 13 липня.

Наталя Колодій.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #андрій підлужний, #король данило, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #сашко алєксєєв, #тарас химич, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: