19 вересня 2017 року Божого, під головуванням Блаженнішого Макарія, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Автокефальної Православної Церкви, керуючого Тернопільською єпархією, у кафедральному соборі Різдва Христового (м. Тернопіль, вул. Руська 22), відбулось засідання єпархіальних зборів духовенства Тернопільської єпархії.

Участь у засіданні єпархіальних зборів, окрім Блаженнішого Митрополита Макарія, прийняли кандидати на посаду правлячого архієрея Тернопільською єпархією: Високопреосвященніший Герман, архієпископ Чернівецький і Хотинський, Преосвященніший Тихон, єпископ Одеський і Чорноморський і Преосвященніший Борис, єпископ Херсонський і Миколаївський. Високопреосвященніший Роман, митрополит Вінницький і Брацлавський, за станом здоров’я не зміг прибути на єпархіальні збори.

Під час таємного голосування на засіданні єпархіальних зборів, більшістю голосів обрано Преосвященнішого єпископа Одеського і Чорноморського Тихона (Петранюка).

Призначення єпископа Тихона (Петранюка) керуючим Тернопільською єпархією відбудеться після погодження його кандидатури Архієреями УАПЦ.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #єпископ, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #тихон, #УАПЦ
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: