До порятунку тернополян від котелень на альтернативному паливі долучився «громадський діяч»

Опубліковано:
20 Вересня, 2017

Про спробу перевести тернопільські котельні на альтернативні види палива, здавалось би, висловились вже всі. Але тема настільки політично-популярна, що на світ Божий почали «вилазити» навіть ті громадські діячі, які ще досі не пригріли собі місця в ешелонах українського політикуму, і тепер вирішили сказати своє вагоме слово, як всезнаючі експерти з меркантильними  інтересами.

Як же інакше можна трактувати поширену в тернопільських ЗМІ точку зору Віталія Цимбалюка, де колишній міський депутат від «Партії регіонів» пробує дати свою «вагому» оцінку ситуації з переходом на альтернативні види палива для тернопільських котелень?

Тут варто зробити невеличний екскурс в недалеку історію, коли пан Цимбалюк запросив до Тернополя гостей з Литви, де альтернативні види палива прекрасно прижились. Проте, ентузіазму вистачило лише на офіційну зустріч в офісі новоствореної ГО, а далі справа не пішла. Може варто було запропонувати досвід сусідів тернопільській владі, але без тих же улюблених меркантильних інтересів? Щоправда тоді ж пан Віталій повідомив, що організував продуктивну зустріч прибалтійських гостей із керівництвом Тернопільської обласної ради. Та чому обласної ради а не міської?

Читайте також

Холодне літо 2017-го: чому тернополяни сидять без гарячої води
Міська рада в Тернополі працює над тим, щоб у домівки тернополян повернулась гаряча вода
Нарешті міські котельні на торфі стануть безпечними та відповідатимуть європейським екологічним нормам

«В ході цієї розмови, – розповів Віталій Цимбалюк, – виникло кілька цікавих ідей щодо впровадження в області нових технологій використання альтернативних видів палива. Нам навіть вже було запропоновано кілька об’єктів для вивчення, і я впевнений, що в найближчій перспективі ми обов’язково впровадимо тут європейські новації, зокрема, щодо використання біопалива. Тому сподіваюся, що вже найближчим часом ми зможемо успішно реалізувати перший спільний з Литвою проект у цій галузі. Адже використання для опалення відходів деревини набагато дешевше, ніж газу, тому економічно це дуже вигідно. До того ж, створяться нові робочі місця, а в перспективі – і знизяться тарифи. Вірю, що вже недалеко час, коли і наш Тернопіль повністю перейде на біопаливо та відмовиться від виробництва тепла за допомогою газу. Але зараз потрібно дуже добре все дослідити і прорахувати, і наша громадська організація теж планує докласти до цього максимум зусиль».

Минуло майже два роки: немає ні розрахунків, ні аналізу, ні досліджень і загалом ніяких зрушень… Немає найближчої перспективи. Громадська організація нічого не порахувала. І все успішно забулося. Натомість жителі сіл кажуть, що машина дров набагато дорожча від машини торфу.

Точно так само, як і з обіцяним аудитом міської господарки Тернополя — голосно говорили про «кару небесну», а практика показала, що пшик з благих намірів — однаковий… А вся ця історія з обіцяним аудитом відбувалась в акурат після членства у Партії регіонів в період перефарбовування в «Тернопіль Європейський» в 2015 році.

Навіть коли Віталій спробував пояснити своє перебування в Партії регіонів, то якось воно получилось досить кумедно: «Депутат також показав документ про те, що давно покинув лави провладної партії і пояснив, що тоді, коли він балотувався у міську раду, кожен кандидат мусив належати до партії.» Звичайно, мала бути приналежність, оскільки обирали за партійними списками, але хто ж казав, що це має бути Партія регіонів?

Навіть були спроби зробитися борцем із «земельним дерибаном». Але і ця спроба виявилась невдалою, оскільки зазнав тиску від чиновників міської ради. Мало того, «притиснутий» чиновниками депутат слізно обіцяв показати журналістам документи особливої секретності про роздачу тернопільської землі:

«Я давно зрозумів, що просто не голосувати за земельні питання – мало. Потрібно зупинити земельну мафію в нашому місті, – сказав Віталій Цимбалюк. – Користуючись своїм статусом депутата, я можу мати доступ до тих документів міської ради, до яких перешкоджають доступ вам, журналістам. І я скористався депутатським правом на цю інформацію. Ось чому у мене намагаються забрати мандат депутата. Впевнений, щоби обмежити громаді міста правдиву інформацію щодо землі, мене звинуватять не лише в «регіональстві», а й нагородять усіма можливими і неможливими смертними гріхами».

Чомусь досі журналісти чекають на ті «таємні» документи…

Ще до 2016 року чути було окремі відголоски власної громадської організації, але з кожним днем вони все більше нагадували невдалий піар, після спроби зайняти крісло міського голови.

Чому саме 2016 рік? А тому, що саме в 2016 році в повітрі витала ідея дострокових виборів! Віталій Цимбалюк продовжує свою громадську активність, яку розпочав ще перед місцевими виборами попереднього року, і багато розповідає про своє бачення політичної ситуації в країні. За інформацією місцевого ЗМІ це перший крок до участі пана Цимбалюка у майбутніх парламентських виборах, які очікувалися восени 2016 року або ж навесні 2017. Вчасно зупинившись у виборчій гонці до міськради Тернополя, Віталій Цимбалюк, очевидно, не полишив мрії зайняти комфортне місце у політиці, адже місцевий виборець після того, як у лавах БПП до рад різних рівнів пройшли цілі колони колишній регіоналів, значно спокійніше і навіть байдуже ставиться до політичного минулого кандидатів. Подейкували, що він міг розраховувати на серйозну підтримку “Батьківщини”, яка тоді займала перші місця у політичних рейтингах. Навіть говорили про те, що Віталій Цимбалюк балотуватиметься по мажоритарному округу м. Тернополя.

Від літа 2016 року і аж до сьогодні нічого не було чути про діяльність «Тернополя Європейського», як і не було чути про його очільника Віталія Цимбалюка з аудитами міської ради, спробами захопити тернопільський ринок енергоносіїв та всіма іншими гучними заявами.

Тому якось дивно співпадають періоди активності «громадського діяча» Віталія Цимбалюка з періодами виборчих кампаній, чи навіть чуток про їх наближення. Швидше за все, бізнесмен Цимбалюк не полишає надії «оселитися» в якомусь провладному кріслі. Мабуть, про людські цінності, чи навіть елементарне сповідування ідеї якоїсь партії мова не йде.

Тому, цілком ймовірними є дві версії чергової активності Віталія Цимбалюка: підготуватись до наступних виборів на резонансній темі (цілком перевірена стратегія, яка вимагає лише горлопанства, а не конкретних дій), або спробувати просунути свій проект з альтернативними видами палива і таким чином започаткувати власний перспективний бізнес на гаманцях тернополян…

Так що, шановні тернополяни, запасаємось попкорном і зручно вмощуємось на дивані, в передчутті чергових фінтів вухами від «періодичних громадських діячів».

Арсен Верховій.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #альтернативне паливо, #котельня, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #партія регіонів, #тернопіль, #тернопільські новини, #торф, #цимбалюк
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: