На Борщівщині буде фестиваль трипільської культури

19.09.2017 09:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Ірина Мадзій

Перший фестиваль трипільської культури «Вертеба» відбудеться 23-24 вересня у мальовничому селі Більче-Золоте.

Борщівський науковцям із обласного краєзнавчого музею на чолі із заслуженим працівником культури і невтомним шукачем трипільських артефактів Михайлом Сохацьким є що показати і розказати гостям.

Читайте також

Михайло Сохацький: «Центром трипільської культури було Тернопілля. А Київщина – її периферією»
Печеру Вертеба, що на Тернопільщині, можуть взяти під охорону ЮНЕСКО
Містична Тернопільщина. Вертеба - печерне місто трипільців

Упродовж багатьох років у печері «Вертеба» наукові працівники проводили археологічні розкопки, писали цікаві праці і занесли в історію багато цікавих фактів із життя трипільської цивілізації.

Стараннями Михайла Сохацького і його колег, колись закинута печера перетворилася на просторий музей із однойменною назвою «Вертеба». Захід буде цікавим і насиченим, обіцяють організатори.

У програмі фестивалю: наукові читання, конференції, екскурсїї лабіринтами "Вертеби", майстер-класи від майстрів народних художніх промислів, виступи автентичних фольклорних колективів та львівського балету "Життя" з композицією "Етно-еволюція".

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі