Селищний голова на Тернопільщині втратив совість

Опубліковано:
15 Вересня, 2017

У  смт. Залізці Зборівського району рейдерським способом захопив став №5 сільський голова Любомир Фесик. Ласий шматок водного природного об’єкту припав до душі пану Любомиру і він аж ніяк не хоче ним ділитися з громадою.

До слова, начальником Залозецького ККП із 2012 року й донедавна був Сергій Демчишин ‒ депутат селищної ради від ВО “Свобода” та помічник депутата-свободівця Тернопільської обласної ради Олександра Башти.

Як наголошує депутат облради, націоналіст своєю активною позицією перешкоджає розкраданню коштів громади Залізців. Саме тому селищний голова поставив перед собою мету: будь-якою ціною позбутися від Сергія Демчишина на чолі Залозецького комунального підприємства, – повідомляє Свобода.

Ще 2016 року селищний голова Залізців звільнив Сергія Демчишина із посади керівника комунального підприємства, виписавши йому три догани. Однак усі догани свободівець оскаржив у судовому порядку й повернув собі обійману раніше посаду.

Читайте також

Аераційний фонтан в Тернополі буде протяжністю понад 240 метрів
У Зборівському районі втопився чоловік
На штучному водоспаді у Калагарівці вода падає з висоти чотири метри просто на спини людям

12 червня 2017 року регіональне відділення фонду Державного майна в Тернопільській області провело відкритий аукціон оренди й у рейдерський спосіб передало гідроспоруду орендованого Залозецьким ККП Ставу № 5 сторонній особі ‒ ФОП Кушніру Василю Омеляновичу (жителю села Петриків Тернопільського району) ‒ підставній людині селищного голови Залізців. Це стало першим кроком, щоби згодом приватна особа скасувала договори оренди землі й водного об’єкта з комунальним підприємством та привласнила Став № 5 (згідно з чинними договорами ‒ до 2027 року).

Керівник Залозецького ККП свободівець Сергій Демчишин результати проведеного аукціону оскаржує в Тернопільському окружному адміністративного суді. Для того, щоби націоналіст не перешкоджав привласнювати водойму через підставну особу, селищний голова дав йому повторно три догани та оголосив конкурс на заміщення нібито вакантної посади Залозецького ККП. Уже 22 серпня 10:30 у приміщенні Залозецької селищної ради відбулося засідання відповідної конкурсної комісії. Проте депутати й члени комісії вирішили перенести конкурс до закінчення судових суперечок.

Селищний голова “мобілізував” членів конкурсної комісії (своїх підлеглих ‒ працівників селищної ради) й цього ж дня повторно скликав засідання, на якому керівником комунального підприємства призначають підставну людину. Хоча самого голову конкурсної комісії ‒ заступника голови селищної ради, а також юриста ради, Любомир Фесик на посади призначив одноосібно без належного конкурсу.

Особливо примітним є те, що в той самий час, на який було призначено перше засідання конкурсної комісії стосовно заміщення посади, в Тернопільському окружному адміністративному суді мало відбутися судове засідання за позовом Залозецького ККП до Фонду держмайна в Тернопільській області щодо скасування результатів конкурсу-аукціону, а фактично рейдерської передачі 12.06.2017 гідроспоруди Ставу № 5.

Така поспішність зі звільненням Сергія Демчишина з посади керівника комунальної установи свідчить про те, що селищний голова Любомир Фесик свідомо діє в інтересах сторонніх осіб-рейдерів. Фактично керманич селища позбавив свободівця змоги захищати інтереси орендованого Залозецьким ККП Ставу № 5 в судах. Націоналіст зазначає, що це злочин селищного голови перед залозецькою громадою. Тому, на його переконання, така особа, як Любомир Фесик, не має жодного морального права в подальшому очолювати селище.

Слід додати, що депутат Тернопільської обласної ради від ВО “Свобода” Олександр Башта спрямував запит у правоохоронні органи щодо контролю цієї ситуації та недопущення рейдерства за сприяння селищного голови Любомира Фесика.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #водойма, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #став, #тернопіль, #тернопільські новини, #фесик
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: