Яку небезпеку виявили в одному з сіл на Тернопільщині?

15.09.2017 12:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Галина Кіт

Державні фітосанітарні інспектори перевірили посіви кукурудзи на Тернопільщині. Завдяки жовтим феромонним пасткам вони перевіряли на  наявність  західного кукурудзяного жука. За результатами фітосанітарної експертизи виявлено імаго карантинного шкідника – західного кукурудзяного жука на полі ПП «Прогрес-К» в селі Краснолука, Лановецького району.

Голова райдержадміністрації  6 вересня видав розпорядження ліквідувати карантинного шкідника.

Довідково:

Західний кукурудзяний жук – небезпечний шкідник кукурудзи, який віднесений до переліку карантинних шкідників України. Шкодять як жуки, так і личинки. Личинки живляться корінням кукурудзи, що призводить до зменшення кореневої маси, поганого розвитку коріння і ураження його гнилями, які надають йому бурого забарвлення. Ослаблені рослини стають сприйнятливішими до різних захворювань, за рахунок того, що жуки та личинки являються переносниками різноманітних збудників захворювань кукурудзи: грибкових, бактеріальних, вірусних. Пошкоджені дорослі рослини під час сильних вітрів та дощів легко полягають, і стебло набуває форми «гусячої шиї». Найбільша шкодочинність західного кукурудзяного жука проявляється на тих полях, де відсутня сівозміна.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі