Книги Василя Шкляра з автографом автора передала рідній школі укропівка Інна Вовчок

Опубліковано:
13 Вересня, 2017

У свою рідну школа наймолодша депутат Тернопільської обласної ради Інна Вовчок прийшла з подарунками. Укропівка подарувала бібліотеці НВК «Ридомильська ЗОШ І-ІІІступенів-ДНЗ», що у Кременецькому районі, видання Василя Шкляра та Миколи Гоголя.

Серед подарованих примірників романи Василя Шкляра «Троща», «Чорний ворон», «Маруся» з автографом автора та переклад повісті Миколи Гоголя «Тарас Бульба». Фонди бібліотеки оновлюються нечасто і саме цих книг в наявності не було.

– Цього року свято 1 Вересня  у школах проходило без промов політиків і чиновників, я цю ініціативу підтримую. Хто хотів, міг прийти і особисто привітати вчителів або зробити корисні подарунки. Я розділила свято зі своїми вчителями у стінах рідної школи, а книги сподіваюся стануть корисними, – говорить Інна Вовчок.

Зраділи обновці і вчителі, адже шкільна програма передбачає ознайомлення з творами цих авторів.

– Це надзвичайно потрібні книги. Їх автор – Василь Шкляр, відомий український письменник, лауреат Шевченківської премії. Ці книги несуть і літературну цінність, і історичну, бо читаючи їх ми дізнаємося правдиву історію нашого народу. І ті книги, які пані Інна нам подарувала, хотів би висловити щиру подяку автору – кожна книга з автографом, хотів би висловити подяку і Інні Вовчок за те, що вона передала нам такий подарунок від автора. Вони надзвичайно потрібні школі, бо це наша історія, це наша минувшина, – переконаний вчитель української мови і літератури НВК «Ридомильська ЗОШ І-ІІІ ступенів-ДНЗ» Василь Митрога.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #автограф, #васль шкляр, #інна вовчок, #книги, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #УКРОП, #школа
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: