Тарас Пастух: «Влада саботує закон про відкриті списки»

Опубліковано:
13 Вересня, 2017

Сьогодні влада має достатньо інструментів, аби викривити реальне волевиявлення громадян, тому не зацікавлена у прийнятті  законопроекту нової виборчої реформи. Про це під час форуму «ВиБОРИ: нові правила» повідомив народний депутат України Тарас Пастух.

Депутат-мажоритарник від Тернопільщини, представник фракції «Самопоміч» Тарас Пастух входив до робочої групи, яка мала підготувати узгоджений законопроект виборчої реформи.

Читайте також

Аграрії Тернопілля готуються до нових викликів
На Тернопільщині зриваються вибори?

«Загалом було зареєстровано п’ять проектів. Робоча група розглянула кожен з них. Після обговорення на фракції депутати «Самопомочі» домовилися підтримати законопроект № 1068/2, який впроваджує реальну пропорційну систему з регіональними відкритими списками. Ця модель змушує політиків працювати по всій області, а не в своєму маленькому окрузі. Це суттєва альтернатива мажоритарці, яка фактично викривлює результати волевиявлення. При пропорційній системі з відкритими списками кожна партія буде зацікавлена в сильних кандидатах з хорошою репутацією», – заявив депутат.

Обговорення проектів відбулося ще у грудні минулого року, але узгоджений документ так і не внесли на розгляд парламенту.

– Ми розцінюємо це як саботаж. Швидше за все, цей закон почне діяти не на наступні вибори, а через каденцію, – підсумував Тарас Пастух.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #влада, #саботаж, #списки, #тарас пастух
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: