Беззаконня на кордоні з Польщею спровокувала сама влада, – Віталій Скоцик

12.09.2017 17:13   Джерело: agroparty.org.ua
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Українська влада своїми діями спровокувала беззаконня на українсько-польському кордоні. Однак і ті, хто 10 вересня силовим способом «провів» в Україну позбавленого громадянства Міхеїла Саакашвілі, створили дуже небезпечний прецедент і мають відповідати за свої дії. 

Читайте також

Жінка з Тернопільщини намагалася перетнути кордон з чужим паспортом
Михайло Головко про «прорив» Саакашвілі: «Кордон – це ознака держави та її суверенітету»
Саакашвілі прорвався через кордон

Про це на Одещині заявив лідер Аграрної партії Віталій Скоцик відповідаючи на запитання журналістам.  

На його думку, скандал із Саакашвілі та подальше беззаконня запрограмувала сама влада своїми діями. 

«Було дуже важко сприймати те, що ми бачили вчора. Але згадайте, з чого все починалося. З порушенням законодавства іноземцю дали громадянство нашої країни. Ми всі розуміємо, як це робилося: була команда дати паспорт – дали паспорт. Тепер ми чуємо, що, мовляв, не всі документи тоді були надані, не всі обставини вивчені, чи що підпис не той», - наголосив лідер Аграрної партії. 

Водночас, позбавляти громадянства так, як це було зроблено щодо Міхеїла Саакашвілі, що став опонентом влади, теж неприйнятно, вважає він.

«Якщо вже дали це громадянство, його не можна таким чином забирати. Треба надати людині право, відповідно до чинного законодавства, відстоювати свої права у судах, тут, у нашій країні!» - переконаний політик.

 На його думку, поведінка прибічників колишнього голови Одеської ОДА на кордоні є також вкрай небезпечним прецедентом. 

«Вони прорвали кордон власної держави і сплюндрували саму ідею захищеності кордону – хіба це правильно? 11 прикордонників і 5 співробітників поліції зазнали пошкоджень. Це дуже небезпечні хвилі. Уявіть, що на східному кордоні 700 таких самих хлопців прориваються і приводять Віктора Януковича в Україну! Ситуацію має бути повернуто в рамки законодавства України!», - закликав Віталій Скоцик. 

Він висловив подив з приводу того, що Міхеїл Саакашвілі, котрий двічі був обраний президентом Грузії, вважає своєю Батьківщиною Україну. Тим більше, що Саакашвілі під час інциденту на кордоні з Польщею дав привід для порушення закону і підриву іміджу України.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: agroparty.org.ua  

Коментарі