Українці не можуть, американка допоможе

Опубліковано:
8 Вересня, 2017

Волонтерка Корпусу миру з Каліфорнії   Кароліна Кауфман організувала на Україні проект «Зелена угода» у Тернопільській області. В рамках його просить долучитися усіх охочих, аби прибрати річку Стрипу в Бучачі. Цього року її чистять не вперше. Напередодні дня міста, 30 липня, Стрипу вирішили почистити. Такий «екологічний рейд» допоміг зібрати 25 мішків сміття.

На цих вихідних планується другий тур чищення річки. Усі охочі можуть долучитися до благородної справи іноземки у суботу, 9 вересня, у центральному парку Бучача.

— Ми почистимо Стрипу! Ми будемо у воді збирати сміття, отож будь готовий! Ми рекомендуємо вам принести рукавички та старе взуття або чоботи, — пишуть в спільноті Зелена угода у Фейсбуці.

Волонтерка Кароліна Кауфман спілкується українською, розповіла, що це лише початок.

null

— Я вірю що Стрипа – це кров в Бучачі. Коли річка брудна — значить все місто брудне. Ми залежимо від Стрипи, бо де вода, там життя. Я зараз пишу грант на отримання коштів на нові смітники та місця для куріння. За те, що реалізуємо, має бути відповідальність як у нас, так і в жителів Бучача, — каже Кароліна.

До слова, волонтерка Корпусу миру зі США житиме в Україні ще шістнадцять місяців.

— Я давно знала, що хотіла жити закордоном, але не знала де. Корпус миру вирішив де вони хотіли мене. В Україні ми (Корпус миру) маємо майже 300 волонтерів. Всі живемо в різних містах, які захотіли нас прийняти. Бучацька школа №2 виявили бажання, щоб я навчала англійської мови учнів. Це моя перша робота тут. Я також складаю проекти (як почистити річку, наприклад), де бачу потребу, – розповіла Кароліна Кауфман.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #волонтер, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ріка, #стрипа, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: