Тамара Соляник: Тернопільщина – сприятливий регіон для розвитку малого та середнього бізнесу

Опубліковано:
8 Вересня, 2017

Ті реформи, які відбуваються в країні, ще з більшою активністю здійснюються зараз у Тернопільській області. Для цього є ряд об’єктивних і суб’єктивних факторів, а також географічна локація області і досвід, який вона переймає від сусідніх країн-партнерів. Про це зазначила директор Програми USAID «Лідерство в економічному врядуванні» (ЛЕВ) Тамара Соляник у рамках відзначення на Тернопільщині Дня підприємця.

«Ми з великим задоволенням працюємо у Тернопільській області щодо розбудови ділового клімату для малого та середнього бізнесу. Варто відзначити, що державна політика у напрямі розвитку бізнесу багато років була неактивною. Тобто влада у своїй політиці найчастіше реагувала на ті виклики, які пропонували суспільство та бізнес. Наразі ж маємо перехід у більш активну політику і великою мірою, завдяки розумінню, що має бути спільна відповідальність і влади, і бізнесу за те, що відбувається в країні», – зауважила Тамара Соляник.

При цьому, вона підкреслила, що внесок малого та середнього бізнесу у розвиток області стає все більшим. «Бізнес починає відчувати, що він не повинен чекати, що влада дасть якісь кошти. У свою чергу влада повинна створювати умови для того, щоб бізнес не підтримувати, а щоб його стимулювати. Водночас, ми бачимо, що в системі глобальної економіки Тернопільська область повинна знайти своє місце. А це означає, що майбутнє за запровадженням інформаційних технологій та за тим бізнесом, який використовує інновації і креативні ідеї. Таким чином, з боку влади потрібно усунути всі бар’єри, які є, усунути застарілі норми. І у Тернопільській області це вже відбувається», – акцентувала Тамара Соляник. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бізнес, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пропозиція, #соляник, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: