Комунальники пояснили, чому зрізають берези на вулиці Лесі Українки

08.09.2017 08:13   Джерело: Тернопільська міська рада
Опубліковано : Новини Тернопілля

У Тернополі на вулиці Лесі Українки біля бару "Румба" зрізали кілька беріз. Комунальники кажуть, що дерева всохли, тому було прийняте відповідне рішення. До того ж сухі дерева становили небезпеку для перехожих.

Читайте також

У Тернополі знову зацвіли каштани
Поблизу пам’ятника Бандері висадили червонолистий барбарис

«Комісія з оцінки стану та вартості зелених насаджень провела обстеження цієї території, де всохли дерева. Під час виїзду було виявлено ряд сухостійних берез. З метою уникнення нещасних випадків, оскільки поруч знаходиться пішохідна доріжка та зупинка, прийнято рішення видалити аварійні дерева, - пояснює головний спеціаліст управління ЖКГ Світлана Молодецька. – Зазначу, що у Тернополі ми фіксуємо багато випадків всихання дерев, переважно берез, причому в різних мікрорайонах міста. Імовірно, таке трапляється, оскільки ґрунтові води змінили водоносні горизонти, окрім того в останні роки влітку спостерігається посуха».

Також за словами Світлани, на даній ділянці не буде проводитися жодного будівництва.  Територія знаходиться у комунальній власності міста і документів для будівництва не надавалося. 

До слова, наступного посадкового періоду на цій території планується висадити катальпи.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернопільська міська рада  

Коментарі