У Тернополі відтворять підірваний за часів СРСР Парафіяльний костел

Опубліковано:
7 Вересня, 2017

На бульварі Шевченка 10 вересня відкриють макет Парафіяльного костелу, який колись був на місці  ЦУМу і був зруйнований радянською владою в 1955-му році, – пише БезТабу.

Макет вже завершують виготовляти завдяки місцевим ентузіастам та доброчинцям. Ідея створити міні-версію костелу належить краєзнавцю Тарасу Циклиняку. Він у 2013-му році познайомився із художником Дмитром Мулярчуком. Тоді думали створити пам’ятну таблицю чи барельєф, а лише в 2014-му році виник  задум виконати саме макет.

Читайте також

Тернопільський костел показали в музеї

Паперовий макет розробив тернополянин Володимир Кріса. А меценатами проекту виступила українська сім’я, котра нині проживає за кордоном.

Тарас Циклиняк у Фейсбуці зазначає, що вдячний всім, хто вірив у цей проект і докладався до його створення. Зокрема львівським ливарникам, які зробили бронзовий макет і старожилам, котрі ділились спогадами і досвідом.

Макет парафіяльного костелу – не просто ще одна цікавинка для туристів, але, перш за все, згадка майбутнім поколінням про красу, яка існувала на місці універмагу.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #макет, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільський костел, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: